Yusufeli ilçe merkezi, yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor 

Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek barajı olma özelliğini kazanacak olan Yusufeli Barajı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Barajın tamamlanmasının ardından sular altında kalacak Yusufeli ilçe merkezinin taşınma çalışmaları da tüm güvenlik önlemleri altında sürüyor. 

YAŞAM 16.09.2021, 13:54 18.09.2021, 09:51
Yusufeli ilçe merkezi, yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor 

Artvin’in Yusufeli ilçesindeki Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı’nın inşaatının büyük kısmı tamamlanmış durumda. Barajın tamamen inşasının ardından sular altında kalacak olan 2 bin 654 nüfuslu Yusufeli ilçe merkezinin daha güvenli bir bölgeye taşınması işlemi de hızla devam ediyor.  



Çalışmaların yüzde 91’lik kısmı tamamlandı 

Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Yusufeli ilçesinin yeniden yerleşim üstyapı çalışmaları, 3 farklı bölgede devam ediyor. Birinci bölgede yer alan kam ve sosyal yapıların inşaatı ile çevre düzenlemesi ve altyapı işleri kapsamında ilçe emniyet müdürlüğü, PTT, adliye, hükümet konağı, ilçe gençlik ve spor müdürlüğü, müftülük binası, merkez camii, 16 derslik ortaokul ve öğretmenevinin yapımı tamamlandı. 



İkinci bölgedeki 62 dükkan, 357 konut, 1 belediye hizmet binası, 2 ticaret merkezi ile üçüncü bölgedeki 161 konut, 25 yataklı hastane ve 7 dükkanın inşası ile altyapı ve çevre düzenlemeleri yüzde 91 oranında tamamlandı. 







Yorumlar (0)