Yürüyemeyen felçli hastayı evine “yürüyerek” gönderdi 

Geçirdiği trafik kazası sonrasında kolu kırılan ve kırık kolunda oluşan enfeksiyonun beline ve omuriliğine sıçraması sonucunda yatağa mahkum kalan hasta, tamamlayıcı tıp yöntemleri ve fizyoterapi ile yeniden yürümeye başladı. 

YAŞAM 06.12.2021, 12:12 07.12.2021, 14:15
Yürüyemeyen felçli hastayı evine “yürüyerek” gönderdi 

Hasan Mert (62), 2019 senesinde bir trafik kazası geçirdi. Kazada koru kırılan şahsın kolu alçıya alındıktan bir süre sonra uzvunda enfeksiyon oluştu. Enfeksiyona yeterinde müdahale yapılmayan Hasan Mert’in omuriliğine ve beline sıçrayan iltihap, vatandaşın felç geçirmesine sebep oldu. Enfeksiyon sonrasında hastanede ameliyat edilen Hasan Mert, ameliyatın ardından 6 ay geçmesine karşın iyileşme göstermeyince Samsun’da özel bir hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine gitti.

Felçli gittiği hastaneden yürüyerek çıktı 

Gittiği hastanede Dr. Cengizhan Doğan’a muayene olan Hasan Mert, ilk önce ameliyat oldu sonrasında da fizik tedavi ve tamamlayıcı tıbbi tedavilere maruz bırakıldı. Ozon tedavisi ve akupunkturla birlikte hızlı şekilde iyiye giden Hasan Mert, artık kaza öncesindeki gibi yürüyebildiğini ifade etti. 



“Hastamız bize geldiğinde oturamıyordu bile” 

Uzman Doktor Cengizhan Doğan, hasta ve tedavisi hakkında şunları aktardı: “Hastamız bize geldiğinde kollarında ve bacaklarında büyük oranda güçsüzlük vardı. Oturamıyordu bile. Yaklaşık iki sene önce kaza geçirmiş ve kolu kırılmış. Kırık kolu da enfeksiyon kapmış. Farklı hastanelere gitmiş fakat düzelemeyince enfeksiyon vücuduna yayılmış. Omurilik, boyun ve bel kısmında enfeksiyon olduğunu saptadık. Boynundan ameliyat oldu ve kollarındaki güç kısmen geri geldi. Bize geldiğinde tamamen başkasına bağımlı durumda olan hastamızın dayanılmaz ağrıları vardı. Kendisini hastanemize yatırdık. Hem sabah hem de gün içinde, günde iki seans olarak tedaviye başladık. Alternatif tedaviler uyguladık. Hastamıza ozon tedavisi, fizik tedavi, akupunktur uygulandı. Yaklaşık yedi aylık tedavinin ardından hastamız artık birine ihtiyaç duymadan işlerini kendi yapabilir hale geldi. Pandemiden dolayı tedavisinde bazı gecikmeler oldu fakat biz yine de kendisine erkenden müdahale etmeye çalıştık.” 

“7 ayda ayağa kalktım” 

Hasta Hasan Mert ise süreci şu kelimelerle ifade ediyor: “2019 senesinde trafik kazası geçirdim sonra kolum alçıya alındı. Başka bir hastaneye gittim orası da pandemi sebebiyle bir şey yapamayacaklarını söyledim. Altı-yedi ay boyunca çaresiz şekilde evde yattım. Tavsiyeler üzerine hocamla görüştük. Hocamız eve geldi. ‘Ben seni ayağa kaldırırım.’ dedi. Sonra hastaneye hattım. Diğer hastanelerde hiçbir şey yapılmamıştı ama burada bir sürü tedavi uygulandı. Beş-altı ay yattıktan sonra bunaldığımı söyledim. Taburcu olmak istedim. Sonra hocalarımız eve geldi. Eve gittiğimden bu yana hızla iyileşmeye başladım. Tedavim hala devam ediyor. Şu anda kendi kendime işimi görüyorum, yürüyorum, oturuyorum, geziyorum. Bana bu ilgiyi ve tedaviyi gösteren tüm hocalarıma teşekkür ederim.” 

Yorumlar (0)