Yürürken sigara içmek yasaklandı!

Bursa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşların yolda yürürken maskelerini indirmeleri ve sigara içmeleri yasaklandı. 

YAŞAM 10.11.2020, 14:40
Yürürken sigara içmek yasaklandı!

Bursa'da vatandaşların yürürken sigara içmelerine yasak getirildi.

Konuya ilişkin açıklama Bursa Valiliğinden geldi.

Söz konusu açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kontrollü sosyal hayat dönemine geçildiği hatırlatılarak, pandemi ile mücadele konusunda alınan maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin yanı sıra diğer kuralların da ayrı ayrı ortaya konduğu ifade edildi. 

"Hasta sayısı arttı"

Bursa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları, temaslılar, ağır hastalar ve yatan hastalarda artış yaşandığı ve vatandaşlar tarafından maske takma zorunluluğuna riayet edilmediği belirtilen açıklamada, konuya ilişkin yeni değerlendirmeler yapıldığı kaydedildi.

"Maskenin çıkarılmasını önlemek için tedbirler alındı"

Açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kamu sağlığı bakımından meydana getirdiği tehlikeyi idare edebilmek, sosyal hareketliliği azaltabilmek, vatandaşlar arasındaki teması en aza indirgeyerek sosyal izolasyonu sağlamak ve sigara gibi tütün ürünlerini kullanabilmek için maskenin çıkarılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirlerin alındığına dikkat çekildi. 

"Sigara tüketimine yasak getirildi"

Bursa'da belirli caddeler ve pazar yerleri gibi alanlarda vatandaşların yürürken sigara tüketmelerine yasak getirildiği duyurulan açıklamada, söz konusu kurala riayet etmeyen kişilere idari para cezasının uygulanacağı ifade edildi. 

"Adli işlemler başlatılacak"

Açıklamada, kural ihlâlinin boyutuna göre gereken işlemlerin uygulanacağı, suç niteliğinde olan eylemlere ilişkin gereken adli işlemlerin de başlatılacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)