Yurtta hava durumu: Kuzeyde yağış, güneyde sıcaklık etkili 

Meteoroloji, haftalık olağan hava durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan raporlara göre ülkenin kuzeyinde yağışlı ve rüzgarlı hava hakimken kalan bölgelerde güneşli ve bulutlu hava hakim olacak. 

YAŞAM 04.10.2021, 10:31
Yurtta hava durumu: Kuzeyde yağış, güneyde sıcaklık etkili 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahminlerini yayınladı. Tahmin raporlarına göre Marmara Bölgesi’nin batısında güneşli ve bulutlu hava hakimken bölgenin doğu kısmında rüzgarlı ve yağışlı hava etkili olacak. Yer yer fırtınalı ve yağışlı hava, Karadeniz Bölgesi boyunca devam edecek. Bölgedeki hava sıcaklığı gece saatlerinde 10 dereceye kadar düşerken gün içinde 23 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. 



Doğu Anadolu Bölgesi kışı yaşıyor 

Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğu kısmında yağışlı ve rüzgarlı hava etkili olurken batı ve güney kısımlarında ise bulutlu hava varlığını sürdürecek. Bölgedeki hava sıcaklığı gece saatlerinde 4 dereceye kadar düşerken gün içinde 20 dereceyi bulacak. Özellikle gece saatlerinde oluşacak zirai don olaylarında çiftçilerin tedbir alması gerekiyor. 



Güney illerde sıcaklık yükselecek 

Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgelerinde sıcaklıklar zaman zaman mevsim normalleri üzerine çıkabilir. Bölgedeki illerin sıcaklıkları gün içinde 32 dereceyi bulurken gece saatlerinde ise sıcaklıklar 6 dereceye kadar düşecek. İç kesimlerdeki illerde zirai don yaşanması bekleniyor. 



İç Anadolu Bölgesi’nde sonbahar yaşanıyor 

İç Anadolu Bölgesi, sonbahara teslim olmuş durumda. Sıcaklıklar, 4 ila 21 derece arasında değişirken bölgede güneşli fakat bulutlu hava hakim olacak. Bölgenin kuzey kısmında yağış olması bekleniyor. 



Yorumlar (0)