Yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeyi sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul'da sabah ve öğle saatleri esnasında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

YAŞAM 14.07.2021, 09:27
Yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son değerlendirmelerde, yurdun doğu ve kuzey kesimlerinin parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz, İstanbul, Düzce, Kocaeli, Erzincan, Bartın, Ordu ve Zonguldak çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ve Van'ın doğu kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yok

Yağışların; Trabzon'un batı ve Giresun'un doğusu ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli, Rize çevreleri ve Trabzon'un doğusunda çok kuvvetli ve zaman zaman şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerinde, hava sıcaklığında önemli oranda bir değişikliğin yaşanmayacağı, mevsim normallerinin üstünde seyretmeyi sürdüreceği belirtiliyor. Rüzgarın genellikle kuzey, yer yer Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı kentlerde beklenen hava durumuyla en yüksek sıcaklıklar şu şekilde:

İstanbul: Parçalı, zaman zaman çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31 derece

İzmir: Açık ve az bulutlu, 35 derece

Ankara: Az bulutlu, 33 derece

Antalya: Açık ve az bulutlu, 38 derece

Adana: Açık ve az bulutlu, 34 derece

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlı, 27 derece

Samsun: Parçalı bulutlu 29 derece

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından aralıklı ve yerel sağanak, gök gürültülü sağanak yağışlı, 25 derece

Yorumlar (0)