Yurt dışında 3 bin dolara iş bulabiliyorlar!

Turizm ve gastronomi gibi alanlardan mezun olanlar, Amerika ve Avustralya'da aylık 3 bin dolar maaşla çalışma imkanı buluyor.

YAŞAM 11.12.2019, 11:49
Yurt dışında 3 bin dolara iş bulabiliyorlar!

Yurt dışı danışmanlık firması Oxford House'un Genel Müdürü Deniz Akar, turizm ve gastronomi alanlarından mezunlar için yurt dışındaki iş imkanlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Küreselleşen dünyada farklı ülkelerde deneyim kazanmanın önem kazandığını belirten Akar, birçok gencin yurt dışında çalışma fırsatlarını tecrübe etmek istediğini aktardı. Akar, özellikle Amerika ve Avustralya'nın açtığı programların gençlere büyük fırsatlar sunduğuna işaret etti.

Söz konusu başvuruların kendileri aracılığıyla yapılabildiğini belirten Akar, "Başvurular tarafımıza yapılıyor ve yıl boyu devam ediyor. İş sirkülasyonu çok fazla, sürekli yeni pozisyonlar ekleniyor. Bu nedenle adaylar yıl boyu başvurabiliyorlar." diye konuştu. 

Akar, "Kontenjanlarımız açık, başvuru limiti kesinlikle yok. Sürekli yeni pozisyonlar açıldığı için yeni adaylar da yıl boyu programa katılma şansına sahip." ifadelerini kullandı.

Turizm ve gastronomi mezunlarının veya sektörde 5 yıllık tecrübesi olanların Amerika ve Avustralya’da çalışma imkanı bulduğunu söyleyen Akar, "20-35 yaş arasındaki gastronomi çalışanları Amerika ve Avustralya’nın açtığı program kapsamında 12 ile 18 ay boyunca bu ülkede çalışabiliyor. Üst düzey restoran ve otellerde çalışan kişiler farklı kültürlerle iç içe yaşama, farklı iş yapma biçimlerini öğrenme, vizyonlarını geliştirme ve bunun yanı sıra bolca İngilizce pratik yapma olanağı buluyor. Programlar kapsamında aşçılar, ön büro çalışanları, yiyecek/içecek alanında çalışanlar iş bulabiliyor." dedi.

Deniz Akar, bu programa katılmak için çeşitli şartların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Akar, "En önemli şart katılımcıların en azından orta seviyede İngilizce konuşabilmesi. Orta seviyede İngilizce bilerek Amerika’da çalışmaya giden bir kişi 12 ayın sonunda Türkiye’ye akıcı bir İngilizce'yle dönerek öz geçmişlerine çok önemli bir done daha ekleyebilecektir." diye konuştu.

Yorumlar (1)
caca 4 yıl önce
Merhabalar lise ve üniverstiyeyi aşcılık olarak bitirdim fakat iş başvurusu ıcın ilanı göremedim yardımcı olurmusunuz