Yürek yakan manzara...

Afyonkarahisar’da birden bastıran sağanak sebebiyle bir ağacın altına sığınan hayvanların üzerine yıldırım düştü. 11'i inek ve 5'i buzağı olmak üzere toplam 16 hayvan öldü. Feci olaydan sağ kurtulan bir anne ineğin ise ölen yavrusunun başından bir an dahi ayrılmaması yürekleri yaktı.

YAŞAM 05.06.2022, 18:40 07.06.2022, 09:28
Yürek yakan manzara...

Korkunç olay, Afyonkarahisar’a bağlı Çay ilçesindeki Eber köyünde yaşandı. Aktarılan bilgiler doğrultusunda, dün gece saatlerinde köye 30 kilometre mesafede yer alan yaylaya yıldırım isabet etti. Yıldırımın düşmesi neticesinde Rahim Turunç adlı yurttaşa ait 11 inek ve 5 buzağı öldü. İhbar üzerine bölgeye intikal eden Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri hasar tespiti için çalışma yaptı. 

"Yetkililerden yardım talep ediyorum"

16 hayvanı ölen Turunç yetkililerden yardım talep ettiğini söyleyerek, “Bu köyde hayvancılık yapıyorum. Taşağıl mevkisinde hayvan otlatırken bir anda yağmur bastırdı. Hayvanlarım ağacın altına saklanmışlardı fakat yıldırım isabet etti. 16 büyükbaş hayvanım öldü. Yetkililerden yardım talep ediyorum." şeklinde konuştu. 

Yürek yakan görüntüler...

Diğer taraftan, yıldırım düşmesi neticesinde yavrusunu yitiren bir anne ineğin ise buzağının başından bir saniye dahi ayrılmaması ve ara ara yavrusunu koklaması yürekleri yaktı. 

Yorumlar (0)