Yurdun iç ve batı kesimleri sağanak yağış altında kalacak 

Meteoroloji, bugün için yayınladığı hava tahmin raporunda, yurdun iç ve batı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışa teslim olacağını aktardı. 

YAŞAM 17.06.2021, 09:59 17.06.2021, 12:29
Yurdun iç ve batı kesimleri sağanak yağış altında kalacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yayınlanan hava tahmin raporuna göre Marmara, Batı Karadeniz, İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde sağanak yağış etkili olacak. Zaman zaman gök gürültüsü ve yıldırımın da eşlik edeceği yağış süresince hava da kapalı olacak. 

Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar, zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkabilir. Açık bir gökyüzü gün boyunca hakim olacak. Fakat Doğu Anadolu’da zaman zaman havanın kapanması, yer yer yağış görülmesi bekleniyor. Yağışların etkisi ise düşük seviyede. 

Hem yağış hem de sıcaklık artıyor 

Yapılan bir diğer uyarı da sıcaklıkların arttığı yönünde. Özellikle yağış alan bölgelerde sıcaklıklar 2 ile 4 derece arasında artacak. Bu da havanın, mevsim normallerinde seyretmesi anlamına geliyor. 

Yağış süresince rüzgarın görülme ihtimali yüksek. Fakat seyri oldukça yavaş olacak. Ancak özellikle Marmara ve Karadeniz’de su basması ve sele dikkat etmek gerekiyor. 

Yorumlar (0)