Yurdun dört bir yanı, beyaz örtüyle kaplandı!

Şubat ayında etkisini gösteren yoğun kar yağışı, neredeyse yurdun dört bir yanını etkisi altına aldı. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde ve kalabalık şehirlerde hayatı olumsuz etkilerken, bazı yerlerde ise görsel bir şölen oluşturdu.

YAŞAM 15.02.2021, 15:42 16.02.2021, 10:40
Yurdun dört bir yanı, beyaz örtüyle kaplandı!

Ülkemizde etkisini 14 Şubat Pazar akşamı etkisini göstermeye başlayan yoğun kar yağışı, Pazartesi günü itibariyle tüm yurdu etkisi altına almaya başladı.

Başkent Ankara’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, öğlen saatlerine doğru daha da etkili bir hal aldı. Megakent İstanbul’da ise kar yağışı, Cumartesi günü etkisini göstermeye başlamıştı. İstanbul’u büyük bir bölümünü beyaza bürüyen kar, havadan da görüntülendi. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi ve Üsküdar’da olukça etkili olan kar, buralarda da görüsel bir şölene imza atmış oldu.

Zonguldak-İstanbul yolunca zincirsiz ya da kar lastiği olmayan araçlara izin verilmiyor

Kar yağışı, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de de etkisini göstermeye devam ediyor Özellikle Sakarya’da kar küreme makineleri ile beraber tuzlama çalışmaları yapılıyor.

Bolu’da ise 4 gündür süren yağışla beraber, kar kalınlığı da 35 santimetreye kadar geldi. Kocaeli’nde ise polis ve jandarma ekipleri tarafından, trafikte özellikle tedbir alındı. Zonguldak’ın yüksek kesimlerde kar 50 santimetreyi aşarken, özellikle Zonguldak-İstanbul kara yolunda kar küreme yapılırken zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Safranbolu’da kar, görsel bir şölen yaşattı

Karabük ve Bartın kara yolunda yaşanan yoğun yağı, sürücülere zor anlar yaşatıyor Karabük’te bulunan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde ise; han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüler, beyaz örtüyle beraber görsel bir şölen oluşturdu. Kar yağışının yoğun olduğu buluşan Keltepe Kayak Merkezi'nde ise, kayak ve snowboard ile keyif çıkarmaya başladı. Düzce ve Bartın'da da yağısın etkisi ara ara sürerken, kentlerin yüksek kesimlerde bulunan köylerinde kar kalınlığı, 30 santimetreye ulaştı.

Ordu’nun Kumru ilçesinde bulunan ve yaklaşık 2 bin rakıma sahip olan “Düzoba Yaylası” nde ise kar, etkisini gösteriyor. Kar yaylada adeta, görsel bir şölen oluşturdu. Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde ise oldukça yüksek bir şekilde etkili olan kar, kente bağlı 30 köye ulaşımı da kapatmış durumda.

Karadeniz’de kar, köylere ulaşımı zorluyor

Samsun, Kastamonu, Sinop ve Çankırı’da oldukça etkisini yüksek bir şekilde gösteren karın kalınlığı da git gide artıyor. Samsun’da uzun bir zaman sonra yağan kar, şehirde sürücülere zor anlar yaşatırken, çocuklar ve bazı vatandaşlar karın tadını çıkardı.
Sinop'ta ise yoğun şekilde yağış, trafikte aksamalara neden oldu. Kastamonu’nda ise kar, yer yer tipi halini de almakla beraber köylere ulaşım konusu oldukça zor bir hal aldı. Çankırı’da ise tuzlama çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)