Yunus Emre'nin katili ağabeyi çıktı!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde ilaçlama tankerinde ölü bulunan 9 yaşındaki çocuğun ağabeyi tutuklandı. Ölen çocuğun ağabeyi, kardeşini öldürdüğüne dair itirafta bulundu.

YAŞAM 01.08.2019, 14:08 01.08.2019, 14:43
Yunus Emre'nin katili ağabeyi çıktı!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde evinin avlusundaki ilaçlama tankerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki kardeşini öldürdüğünü itiraf eden ağabey tutuklandı. 

Kumlukalan Mahallesi'nde çocukları Yunus Emre A.'dan haber alamayan aile, durumu jandarmaya iletti. 

En son akşam saatlerinde görülen çocuğun kaybolduğuna dair ihbar gelince jandarma, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT), ANDA Arama/Kurtarma, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve BEŞİR Derneği ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.

İlaçlama tankerinin içinde bulundu

Gruplara ayrılan ekipler, mahalleye yakın tarla ve arazilerde çocuğu uzun süre aradı. Fakat herhangi bir ize rastlayamadı.

Çocuğun evinin avlusunda aramalara hız kazandıran ekipler, ilaçlama tankerinin içinde hareketsiz yatan Yunus Emre A.'yı fark etti.

Sağlık ekipleri tarafından çocuğun yaşamını yitirdiği belirlendi. 

Çelişkili ifadelerde bulunduğu anlaşıldı

Savcı, tankerden çıkarılan Yunus Emre A.'nın cesedini inceledi. Küçük çocuğun cesedi, daha sonra otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Çocuğun 17 yaşındaki ağabeyi Ö.F.A'nın, tanık olarak ifadesine başvuruldu. Ağabeyin çelişkili beyanlarda bulunduğu fark edilince gözaltına alındı. 

Ö.F.A, savcı huzurunda alınan ifadesinde kardeşini öldürdüğünü ve ilaçlama tankerine attığını itiraf etti. Ö.F.A, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Güvenlik yetkilileri, kısa sürede kayıp çocuğun bulunduğunu ve cinayetin aydınlatıldığını kaydetti. 
 

Yorumlar (0)