Yunanlar göçmenleri dövüp çıplak bıraktılar!

Türkiye'nin sınır kapılarını açmasının ardından Edirne'den Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunan polisi tarafından dövülerek çıplak halde Türkiye'ye geri gönderildi.

YAŞAM 03.03.2020, 10:51
Yunanlar göçmenleri dövüp çıplak bıraktılar!

Türkiye, göçmenlerin Avrupa'ya geçebilmelerini sağlamak için sınır kapılarını açtı. 

Bu kapsamda göçmenlerin Edirne'den Yunanistan'a geçme mücadelesi sürüyor.

Meriç Nehri üzerinden geçiş yapmalarının ardından Yunan güvenlik güçleri tarafından yakalanan göçmenler, Türkiye'ye geri yollanıyor.

Yunan polisi, ülkelerine geçmeyi başaran Afgan grubu çıplak halde bırakıp dövdükten sonra Türkiye'ye geri yolladı.

Muhammed Elhadar, Yunan polisi tarafından üzerlerinde bulunan paralar ile değerli eşyaların alındığını, kıyafetlerinin çıkarıldığını ve dövülerek zorla bindirildikleri bot ile Türkiye tarafına itildiklerini kaydederek, "Ben, ailem ve arkadaşlarımla birlikte dün karşıya geçmeyi başardım. Yunan polisi bizi yakaladı. Bizi alıp bir yere götürdüler. Bu sabah, erken saatlerde Meriç Nehri kıyısına getirip üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar. Ellerindeki sopalarla döverek, Türkiye tarafına ittiler. Türk askeri bize sahip çıkıp, battaniye verdi, yemek verdi. Allah Türk askerinden razı olsun." ifadelerini kullandı. 

Afgan Ali Haskani, üzerinde bulunan kıyafetler ile değerli eşyalarının alındığını belirterek, "Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler." dedi. 

Diğer yandan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Edirne'ye ulaşan binlerce göçmen, geceyi Edirne Otogarı'nda geçirdi. Otogarda işletmeci olan Mustafa Altunhan, göçmenlerin geceyi geçirebilmeleri için iş yerini açtığını bildirdi.

Birçok göçmen de banklarda uyuyarak sabahladı. 

Yorumlar (0)