Yunanlar göçmen botuna ateş açtı!

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Midilli Adası'na gelen düzensiz göçmenleri taşıyan bota ateş açtı. 

YAŞAM 06.03.2020, 12:37 06.03.2020, 12:42

Midilli Adası'nın Skala Sikaminea sahiline gelen şişme bottaki düzensiz göçmenler, dün akşam saatlerinde Yunan Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından bota ateş edildiğini ve dalga meydana getirerek botu durdurmaya çalıştığını kaydetti. 

Botta bulunan düzensiz göçmen Suriyeli Ali Haydar, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından şişme botun geri itilmeye çalıştığını ifade etti.

"Cop ve silah zoruyla durdurmaya çalıştılar"

Ekipler tarafından havaya ve denize ateş açıldığını kaydeden Haydar, "Biz onlara 'Botta çocuk ve bebekler var, bırakın gidelim.' dedik ama bizi dinlemediler. Silah sıktılar, su sıktılar üstümüz sırılsıklam oldu. Allah'a şükür geçebildik." diye konuştu. 

Haydar, aralarında çocukların da yer aldığı 42 düzensiz göçmeni taşıyan şişme botun cop ve silah zoruyla durdurulmaya çalışıldığını belirterek, "Oradan (Türkiye'den) saat beşte çıktık. Türk sularını geçip Yunan sularına girdik. İnanılmaz şeylerle karşılaştık. Yunan botları bizi durdurmaya çalıştı ama normal şekilde değil. Copla, silahla, su sıkarak, dalga oluşturarak. Neredeyse bot devrilecekti." ifadelerini kullandı. 

"Şişme botu delmek istediler ama izin vermedik"

Aynı botta yer alan düzensiz göçmen Afganistanlı Kebir Muhammedi de Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ateş açıldığını bildirdi. 

Muhammedi, "Biz yoldayken yanımıza polisler (Yunan Sahil Güvenlik) geldi. Ateş ettiler durmamızı söylediler ama durmadık. Şişme botu delmek istediler ama izin vermedik. Büyük bir bot (Yunan Sahil Güvenlik) yanımızdan hızlı şekilde geçerek dalga oluşturdu. Bizi devirmeye çalıştı." açıklamasını yaptı. 

Düzensiz göçmenler, dün akşam saatlerinde Skala Sikaminea sahilen ulaştılar. Yağmurlu ve soğuk hava koşullarına rağmen sahilde sabahlayan düzensiz göçmenler, ıslak şekilde karaya ayak bastılar.

Düzensiz göçmenler, sabah saatlerine kadar tek bir battaniye ile soğuk havadan korunmaya çalıştı. 

Yorumlar (0)