Yunanistan vurup gönderiyor!

Yunanistan'ın, sınırı geçmek isteyen düzensiz göçmenlere ateş ederek yaraladığı ve yaralı hâlde zorla Türkiye'ye gönderdiği iddia edildi.

YAŞAM 20.10.2019, 06:33
Yunanistan vurup gönderiyor!

Edirne ilinin Meriç ilçesinde silahlarla ateş edilerek yaralanmış hâlde bulunan 22 düzensiz göçmen hastanelerde tedavi altına alındı. Düzensiz göçmenlerin Yunanistan hudut polisince yaralı şekilde zorla Türkiye'ye gönderildiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleri tarafından Kadıdondurma köyü yakınlarında yaralı hâlde Afganistan, Pakistan ve Sri Lanka uyruklu 22 düzensiz göçmen bulundu. Yaralı düzensiz göçmenler Edirne ve ilçelerindeki hastanelere sevk edildi.

Yunanistan'daki olayda 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetmiş

Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 17 yaşındaki Afgan Abdülvahap Nasari, gazetecilere yaptığı açıklamada, kişi başı 3 bin avroya anlaştıkları göçmen kaçakçısıyla yola çıktıklarını anlattı. Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan polisinin otobüsü durdurmak istediğini söyleyen Afgan Abdülvahap Nasari, "Otobüs durmayınca Yunan polisi ateş etti sonra kaza yaptık. Daha sonra yaralı şekilde bizi bota bindirip Meriç Nehri'nden geri gönderdiler. Sonra bizi jandarma buldu. Hastanelere getirdi. 12 ve 63 yaşındaki iki kişi kazada öldü. Yola 45 kişi çıkmıştık. Sırbistan'a kadar anlaşmıştık oradan da Almanya'ya gidecektik." şeklinde konuştu. 

Türkiye'ye teşekkür eden Abdülvahap Nasari, "Benim iki memleketim var biri Türkiye biri Afganistan. Türkiye'de bize çok yardımcı oldular. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Aynı hastanede tedavi olan 19 yaşındaki Şevket Muhammet ise Yunanistan'da kendilerine kötü davrandıklarını ve zorla geri gönderildiklerini belirterek, "Bizi yaralı halde nehirden geri gönderdiler. Bizi jandarma buldu burada. Türkiye güzel Müslüman ülke, Yunanistan kafir. Bir daha gitmek istemiyorum. Türkiye'ye teşekkür ederim." dedi. 

Yaralı düzensiz göçmenlerden 13'ü Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde, 9'u da Edirne, Meriç ve Keşan'daki devlet hastanelerinde tedavi altına alınmış durumda.

Yorumlar (0)