Yunanistan'ın gözü şimdi de susamlı simitte!

Türk mutfağının tanınmış lezzetlerini teker teker sahiplenen Yunanistan, şimdi de susamlı simide göz dikti. Yunanistan'daki bir haber sitesi, susamlı simit hakkında, "Yunanistan'ın en çok ilgi gören yeme alışkanlıklarından biri." yorumunu yaptı.

YAŞAM 23.10.2022, 13:31 23.10.2022, 13:38 Hakan Öksüz
Yunanistan'ın gözü şimdi de susamlı simitte!

Sarma, döner, baklava ve güveç gibi Türk mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra Hacivat ve Karagöz gibi kültürel ögeleri de sahiplenen Yunanistan, şimdi de gözünü susamlı simide dikti. Türk mutfağının ünlü lezzetlerini kendine mal eden Yunanistan, son yıllardaki siyasi çekişmenin artmasının da etkisiyle algı operasyonuna hız kazandırdı.

"En çıtır örnekleri, Selanik ve Atina'da"

Yunanistan merkezli bir internet sitesi, susamlı simit ile ilgili hazırladığı bir haberde, "Yunan kültürünün en köklü yeme alışkanlıklarının başında gelen taze susamlı simit, sadeliğiyle ve kokusuyla cezbediyor. En çıtır örneklerine Selanik ve Atina'da rastlanan susamlı simit, her saatte kolaylıkla bulunabilen atıştırmalıklardan biridir." denildi.

Osmanlı döneminden beri tüketildiğine değinilmedi

Hazırlanan haberde susamlı simidin, Yunanistan'ın Osmanlı toprağı olduğu dönemlerde yaygınlaştığına değinilmedi. Osmanlı döneminde yaygınlaşan susamlı simit, halk arasında "susamlı kebap" olarak da anılıyor. Bazı kişiler ise Türkiye ve Yunanistan'ın birbirine yakın kültürler olduğunu, susamlı simidin bu nedenle iki ülkeye de ait olduğunu belirtiyor.

Yorumlar (0)