Yumuşak şekerlemede tercih "Jelibal"

Akdeniz Üniversitesi çocukların sağlıksız beslenmesinin önüne geçmek amacıyla bal kullanarak "jelibal" adında yumuşak şekerleme geliştirdi.

YAŞAM 05.12.2019, 15:52
Yumuşak şekerlemede tercih "Jelibal"

Akdeniz Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından yumuşak şekerleme teknolojisi ile üretilen yeni ürünle çocukların sevdiği sağlıksız atıştırmalıklara bir alternatif oluşturulmuş oldu. Bu yeni ürünle çocukların bal yemelerinin kolaylaştırılması ve şeker şurubundan yapılan sağlıksız şekerlemelerin tüketiminin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ürün lisanslandı

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığı habere göre üniversiteden yapılan açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (AÜTTO) tarafından yürütülen ticarileştirme çalışmaları sonucunda üretime kazandırılan "jelibal"ın Treet Buba Tarım ve Teknolojileri A.Ş.'ye lisanslandığı belirtildi.

Yapılan lisanslama çalışmalarıyla beraber ürünün ticarileşme sürecinde ilk adımın atıldığının altı çizilen açıklamada, ürünün çocukların daha fazla bal tüketebilmesini amaçladığı aktarıldı.

Ürünün Ar-Ge çalışmalarının ise Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erbaş, Dr. Öğretim Üyesi Sultan Arslan Tontul ve Araştırma Görevlisi Ceren Mutlu tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)