Yumurtadan çıkan civciv görenleri şaşkına çevirdi

Kahramanmaraş'a bağlı bulunan Elbistan’da, bir çiftçinin evinde bulunan kümeste bakımını yaptığı tavuklardan birisinin yumurtasından çıkan civcivin 4 ayaklı olması görenleri şaşkına verdi.

YAŞAM 06.05.2022, 13:36 08.05.2022, 09:39
Yumurtadan çıkan civciv görenleri şaşkına çevirdi

Elbistan ilçesine bağlı bulunan Akören Mahallesi’nde ikamet eden Abdurrahman Elmas isimli çiftçinin, evinde bakımını yaptığı tavukların kuluçkaya yatması üzerine yumurtadan çıkan civcivlerden bir tanesinin 4 ayaklı olduğu fark edildi. Abdurrahman Elmas, başına gelen bu ilginç olayı, civcivin yürüyüşünde gördüğü farklılık sonrasında anladı. Vücudunun farklı yerlerinde bir değişiklik olmayan civcivin ayaklarında bir farklılık olduğunu anlayan çiftçi şaşkınlık yaşadığını söyleyerek, uzunca bir zamandır tavuk baktığını fakat bu şekilde bir olaylı daha öncesinde hiç görmediğini dile getirdi.

“Çok şaşırdım, ilk defa başıma geliyor”

Yumurtadan çıkan dört ayaklı civciv çevredekilerin ve görenlerin merak odağı durumuna geldiğini belirten çiftçi Elmas, “Kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda evimizin bahçesinde tavuk bakıyoruz. Her zaman nasıl bakıyorsak bu senede aynı şekilde tavukları kuluçkaya yatırdık. Civcivler kuluçkadan çıkmaya başladı. Sonrasında bir civcivde değişiklik fark ettik. Civcivlerimizden birisini 4 ayağı olduğunu anladık. Başımıza ilk kez böyle bir olay geliyor. Civcivin 2 tane normal ayağı bulunuyor fakat diğer 2 ayağı ise bedeninin hemen arkasında bulunuyor. Şu an için sağlığının yerinde olduğunu görüyoruz. Şimdilik yaşamına ve yürüyüşüne bu durum bir engel oluşturmuyor. Farklı yerlerde de bu tarz durumlar yaşandığını işitmiştim fakat biz ilk defa görüyoruz. Biz çok şaşkınız. Çevreden görenler ve duyan kişilerde hayret ediyor” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)