Yüksek plaka sahtekârlığına komik ceza!

Defalarca aşırı hız tespiti yapılan ancak plakası olmadığı için bir türlü yakalanamayan motosiklet sürücüsü sonunda yakalandı. Komik derecede para cezası verilen motosikletlinin özel plaka düzeneği kurduğu ortaya çıktı.

YAŞAM 20.08.2020, 11:00
Yüksek plaka sahtekârlığına komik ceza!

Edirne'de defalarca aşırı hızla seyrettiği ve trafiği tehlikeye attığı tespit edilen ancak bir türlü yakalanamayan motosiklet en sonunda yakalandı. Motosiklet sürücüsünün plakasını gizlemek için özel düzenek yaptırdığı belirlendi. Sıradan vatandaş hız uyarısı bulunmayan ve normal hız yapmaya müsait olan yolda 1300 liraya yakın ceza yerken, plaka sahtekârlığı yaparak suç işlemek için kanundan kaçan motosiklet sürücüsüne komik denilebilecek miktarda para cezası kesildi.

Kontrol noktasında yakalandı

Bir motosikletin çok hızlı seyrettiğinin ihbar edilmesi üzerine polis çalışma başlattı. Daha önce de çok kez aşırı hızla seyrettiğinin belirlendiği ancak yakalanamadığı ortaya çıkan motosiklet, ihbarın ardından polis kontrol noktasında durduruldu.

Defalarca aşırı hız yapan ancak plakası tespit edilemeyen motosiklette inceleme yapan polis, motosikletin plakasını neden tespit edemediğini de anladı.

Sürücünün, motosikletinin plakasını özel düzenekle gizleyebilecek şekilde yaptırdığı ortaya çıktı.

Komik ceza!

Sürücü O.B'ye "okunmamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapmak", "sürücü belgesiz araç kullanmak", "kask takmamak" ve "hız ihlali yapmak" suçlarından toplam 4 bin 338 lira ceza kesti.

Sürücü O.B'nin üzerine kayıtlı olmayan motosikletin sahibi görünen kişiye de ayrıca cezai işlem uygulandı.

Motosikletin sahibine "sürücü belgesiz araç kullanılmasına izin vermek" ve "zorunlu trafik sigortası olmayan aracın trafiğe çıkmasına izin vermek" suçlarından 2 bin 605 lira ceza verildi.

Motosiklete el konularak çekiciyle otoparka çekildi.

Yorumlar (0)