Yüksek ateşli yolcular metrobüse alınmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında, yolcu sayılarının fazla olduğu metrobüs istasyonlarına termal kamera yerleştirdi. Ateşi yüksek çıkan yolcular, en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

YAŞAM 10.04.2020, 11:54
Yüksek ateşli yolcular metrobüse alınmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemlere bir yenisi eklendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro istasyonlarından sonra metrobüs hatlarına da termal kamera sistemi kurdu.

Yolcu sayısının fazla olduğu Uzunçayır, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Şirinevler ve Avcılar istasyonlarına yerleştirilen termal kameralarla bu istasyonlara giriş yapan yolcuların ateşleri ölçülüyor.

Yerleştirilen termal kamera sistemi, güvenlik personelinin görev yaptığı noktalardaki bilgisayarlara görüntü aktarıyor. Güvenlik personeli, turnikelerden geçen kişilerin ateş derecelerini, ekrandan anında görüyor.

Güvenlik personeli tarafından izlenen termal kameralarla ateşi yüksek olduğu belirlenen yolcular, durumla ilgili bilgilendirilerek önce uygun bir alanda bekletiliyor. Güvenlik görevlileri, 112 ve 184 numaralarını arayarak, yolcunun en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi sağlanıyor.

Yorumlar (0)