Yozgat’ta annesiz kalan tilki yavruları, rehabilitasyon altına alındılar!

Yozgat Düzce’de bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden anne tilki, 5 yavrusuyla beraber yaşıyordu. Çevredeki vatandaşlar tarafından Yozgat Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen yavru tilkilerin bakımına başlandı. Beş yavru tilki, şu anda Düzce Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda rehabilitasyon altında bakımdalar. 

YAŞAM 29.04.2021, 14:15 30.04.2021, 10:45
Yozgat’ta annesiz kalan tilki yavruları, rehabilitasyon altına alındılar!

Düzce Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bulunan rehabilitasyon merkezindeki beş yavru tilki, herkesin ilgisini çekmeye başladı. Koruma altındaki yavrular, rehabilitasyon merkezinde hayat kazandırılmaya çalışılırken, bakım süreçleri biter bitmez yavrular, doğaya kendi habitatlarına bırakılacak. Yozgat Düzce’de bir arabanın çarpması sonucu ölen anne tilkinin beş yavrusu, çevredeki vatandaşların yardım etmesi sonucunda Yozgat Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bırakılmıştı. Daha sonra rehabilite edilmek üzere merkeze getirilen yavrular, hazırlanan alanda bakıma alındılar.



Altı aylık olduktan sonra doğaya bırakılacaklar

Bakımlarının tamamlanmasının ardından doğaya bırakılacak olan yavru tilkiler, yaban hayatı uzmanı Buğra Emiroğlu tarafından bakılıyorlar. Minik yavrulara bir anne gibi bakan Emiroğlu, yavruların altı haftalık olduklarını söyledi. Yavrulara ‘Dalton Kardeşler’ adını koyduğunu ve öyle seslendiğini belirten Emiroğlu, yavruları koruyarak bakımları tamamlanıp büyüdükten sonra doğaya kazandırmak için çabaladıklarını söylüyor. Tilkileri altı aylık olduktan sonra doğaya bırakacaklarını söylene Emiroğlu, üç aylık olana kadar da onları sütle besleyeceklerini belirtti.



İyileştirilen hayvanlar, doğaya kazandırılıyor

Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki rehabilitasyon merkezinin, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulduğuna dikkat çeken Buğra Emiroğlu, yaralı yabani hayvanların iyileştirilmesi için buranın kurulduğunu belirtti. Burada ayı, karaca, akbaba, vaşak ve geyik gibi hayvanların bakıldığını söyleyen Emiroğlu, ayrıca burası için önemli bir merkez haline geldiklerini ve ellerinden geldikçe hayvanları koruduklarını belirtti. Hayvanların iyileşme gösterdikleri sırada onları doğaya bıraktıklarını belirten Emiroğlu, hayvanları habitatlarına kavuşturmak için bunu yaptıklarını söylüyor.

Yorumlar (0)