Yozgat'ta kestiği ağaç gövdesinden ay yıldızlı figür çıktı

Yozgat Boğazlıyan'da odun doğramacılığı yapan Duran İlbay, Tepedoğan köyünden odunluk için getirmiş olduğu ağaç gövdesinden ay yıldız figürü çıkmasıyla çok duygulandığını ifade etti.

YAŞAM 04.01.2021, 15:32 05.01.2021, 15:29
Yozgat'ta kestiği ağaç gövdesinden ay yıldızlı figür çıktı

Yozgat Sarıkaya'ya bağlı Tepedoğan Köyü'nden kesmiş olduğu ağaçları Boğazlıyan Sırçalı Kasabası'nda bulunan iş yerlerine doğramak amacıyla getiren Duran İlbay ismindeki bir kişi kayısı ağacının içerisinde Türk bayrağını andıran bir ay yıldızlı figür gördü.

Duran İlbay kesmiş olduğu ağaç gövdesindeki ay yıldızlı figürün fotoğrafını çekerek sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bunun ardından İlbay'ı arayan çok sayıda kişi, ağacı satın almak istediklerini söyledi. Ağacın içinde bulunan ay yıldız figürünü görünce çok duygulandığını söyleyen İlbay, ağacı temizleyip vernikleyip Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a hediye etmek istediğini iletti.

"Görünce hemen sosyal medyadan paylaştım"

İlbay, Sırçalı kasabasında ağaç doğrama işiyle uğraştıklarını söyleyerek, "Bu işi yaparken Mehmet adındaki bir arkadaşım yanına gelmemi istedi. Yanına gittiğim zaman ise dikkatlice ağaçlara bakmamı istedi. İlgimi çeken bir şeyin olup olmadığını bana sordu. Ardından ise doğradığımız kayısı ağacının üzerindeki ay yıldızı gördüm ve aşırı duygulandım. Bunu biz de sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaştık." şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a hediye etmek istiyorum"

İlbay, üzerinde ay yıldız bulunan ağaç gövdesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a vermek istediğini söyleyerek, "Halihazırda kestiğimiz diğer ağaçların içine bakıyoruz başka var mı diye. Ay Yıldız bulunan ağacımızı güzel bir şekilde silip temizleyerek şimdilik duvarımıza asacağız. Bu ay-yıldız figürü üzerinde bulunan ağaca sayın Fuat Oktay Beyefendiye hediye etmek istiyorum. Temizledikten sonra inşallah onlar da kabul ederse hediye edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)