Yozgat'ta aşıdan korkan dana çatıda asılı kaldı

Yozgat şehir merkezine bağlı Yazıpınar köyünde, Beytullah Erkoç’a ait büyükbaş hayvan, aşı yapılacağı esnada korkup kaçarak ahırın çatısına çıktı. Ağırlığa dayanamayan çatının çökmesi sebebi ile ayakları boşluğa gelen dana, çatıda asılı kaldı.

YAŞAM 26.04.2021, 23:46 27.04.2021, 14:02
Yozgat'ta aşıdan korkan dana çatıda asılı kaldı

Beytullah Erkoç, devamlı olarak öksüren büyükbaş hayvanlarına aşı uygulamak için babası ile birlikte ahıra girdi. Aşı esnasında 1 yaşındaki dana, iğneyi görür görmez kaçarak dama çıktı. Damda bulunan boşluktan da çatıya geçiş yapan sevimli dananın ağırlığına dayanamayan çatıda çökme meydana geldi. Çökmenin etkisi ile kafası kiremitlerin arasına sıkışan talihsiz hayvan, ahırın çatısında asılı kaldı. Sevimli hayvan, sahipleri tarafından uzun uğraşlar neticesinde kurtarıldı.

"Aşıyı görür görmez kaçtı"

Dananın sahibi Erkoç, “Danamızda da öksürük şikayeti vardı, biz de babamla aşısını yapmak için ahıra gittik. Hayvan iğneyi görür görmez korktu. Ahırın damında bulunan boşluktan zıplayarak çatıya çıktı. Çatıda ayakları boşluğa denk gelince askıda kaldı ve başı kiremitlerin arasında sıkıştı. Uzun uğraşlar neticesinde ayağının altına kalas koyarak asılı kalan hayvanımızı kurtarmayı başardık.” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)