Yosunlar içinde yolculuk!

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda göl yüzeyinde yosunlardan oluşan yeşil doku içerisinde tekne yolculuğu büyülüyor.

YAŞAM 12.08.2020, 15:41
Yosunlar içinde yolculuk!

Türkiye'nin milli parkları arasında en büyük ikinci yüzölçüme sahip Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda, sazlıklarla ve yosunlarla oluşan yeşil doku, cazibesiyle görenleri büyülüyor.

Gördüğünüz fotoğraflar ise Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Çiftlik Mahallesi kıyılarındaki sazlık alandan. Burada yosunlar, yılın belirli döneminde 7-8 kilometrelik alanda yemyeşil bir doku oluşturuyor.

Yosunlar nedeniyle göl adeta "yeşil göl" oluyor.

Balık avcılığıyla geçimlerini sağlayan balıkçılar, tekneleri ile gölde seyrederken ortaya Instagramlık görüntüler çıkarıyor.

Çiftlik Mahallesi'nde balıkçılıkla uğraşan İbrahim Erdoğan, "Gölün dibindeki yosunlar yaz mevsiminde zaman zaman zeminden koparak göl yüzeyine doğru çıkıyor. Oluşan bu yeşil dokuda tekne ile dolaşmak çok keyifli." diyor.

Yeşil renkli sazlıklarla birlikte yosun kaplı yeşil dokunun büyüleyici görüntüler ortaya çıkardığını, yeşil doku ve yeşil sazlıklarla birlikte mavi gölün bir anda yemyeşil bir göl haline geldiğini belirten İbrahim Erdoğan, avlanmaya çıktıklarında bu görüntüye sıkça şahit olduklarını ancak ilk kez görenlerin çok etkilendiklerini söylüyor.

Bu tablo ile sık karşılaşmalarına rağmen kendilerinin de sürekli fotoğraf çektiğini söyleyen İbrahim Erdoğan, yeşil dokunun 8-10 gün bu şekilde kaldığını, rüzgarların etkisiyle bir süre sonra dağılıp yok olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)