Yolu açmak mı zor, bulmak mı?

Doğu'da ulaşım sağlanamayan 4 ildeki 182 yerleşim biriminin yollarının açılması için aralıksız çalışmalar devam ediyor. Yoğun kar altında kaybolan yolların aranması, ekiplerin işini daha da zorlaştırıyor.

YAŞAM 06.02.2020, 14:12 06.02.2020, 14:46
Yolu açmak mı zor, bulmak mı?

Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te, yoğun kardan dolayı 182 yerleşim birimine karayoluyla ulaşım bulunmuyor.

Van

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Van genelinde olumsuz hava koşulları sebebiyle 114 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Geçen haftadan bu yana Van merkezi ve ilçelerde yol açma çalışmalarını yürüten karla mücadele ekipleri, yolların ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Çığın düştüğü Van-Bahçesaray yolu da arama kurtarma çalışmaları sebebiyle kapalı bulunuyor.

Muş 

Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri 9 köy ile 22 mezranın yolunun açılması için çalışma yürütüyor.

Ekipler, kar kalınlığının yer yer 3 metreye kadar ulaştığı Üçevler grup köy yolunda bazı bölgelere çığ düşmesi sebebiyle ilerlemekte büyük zorluk yaşıyor.

İl Özel İdaresi ekip şefi Nazım Diner, yoğun kar ve şiddetli tipi sebebiyle kapanan yolları açmakta büyük güçlük çektiklerini belirtti.

Çığ sebebiyle çalışmaların zorluk içinde sürdüğünü kaydeden İl Özel İdaresi ekip şefi Nazım Diner, vatandaşların güçlük çekmemesi ve problem yaşamaması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar ve tipiden dolayı Bitlis şehir merkezi ve ilçelerde 35 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti.

Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çaba sarf ettiklerini ve kar temizleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin 24 saat esasına göre hazır bekletildiğini diye getirdi.

Yoğun kar ve şiddetli tipi dolayısıyla vatandaşların ve sürücülerin hayli zorlandığı Bitlis'te, belediye ve karayolları ekipleri de kar temizleme çalışması yürütüyor.

Hakkari

Hakkari'de ise kötü hava şartları sebebiyle 2 yerleşim yerine ulaşım bulunmuyor.

Buzlanma, kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün elde ettiği verilere göre, bölge genelinde hava çok bulutlu ve karlı geçecek.

Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacak. Günün en yüksek sıcaklığı Van'da 6, Muş ve Hakkari'de 4, Bitlis'te 2 derece olacak.

Bölge genelinde kuvvetli rüzgar, buzlanma, don ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi bekleniyor. Tabii afetlere ve getireceği muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olunması isteniyor.

Yorumlar (0)