Yolcu otobüsü, TIR'a çarptı: Ölü ve yaralılar var

İzmir-Uşak yolu üzerinde yolcu otobüsünün, seyir halindeki TIR’ın dorsesine arkadan çarpması neticesinde muavin hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı. Kazayla ilgili açıklama yapan Uşak Valisi Turan Ergün, "Kazada yaralananların hayati tehlikesi yok" şeklinde konuştu. 

YAŞAM 11.08.2022, 08:16 12.08.2022, 08:46
Yolcu otobüsü, TIR'a çarptı: Ölü ve yaralılar var

İzmir-Uşak Karayolu'nda, 59 yaşındaki İ.Ö. idaresindeki yolcu otobüsü, Çınarcık Köyü civarında aynı istikamette giden 42 yaşındaki E.A. yönetimindeki TIR’ın dorsesine arkadan çarptı.

Muavin hayatını kaybetti

İhbar sonrası 112 Acil Sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde, otobüste muavin olarak görev alan 25 yaşındaki Rasim Kutlucan'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

43 yaralı tedavi altında

Kazada ayrıca 41 yolcu ile otobüsün sürücüleri İ.Ö. ve A.Y. yaralanırken, yaralılar ambulansla çevre illerdeki hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine gelen Uşak Valisi Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç'tan kazayla ilgili bilgi aldı.

"Yaralıların hayati tehlikesi yok"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, "Kaza saat 03.00 civarında yaşanıyor. İzmir'den Ankara'ya giden otobüsümüz, arkadan tırın dorsesine çarpıyor. Ne yazık ki kazada bir vefat var. Yaralıların hepsi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Özel Öztan Hastanesi'ne gönderildi. Yaralıların hayati tehlikesi yok, bu mutlu edici haber. Yol şu anda tek şeritten açık. Zaten olayla ilgili Cumhuriyet savcılığı da soruşturma başlattı." sözlerini kullandı.

Tır şoförü gözaltında

Öte yandan tır sürücüsü E.A. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yorumlar (0)