Yolcu otobüsü ile TIR birbirine girdi: 44 yaralı!

Aksaray'da yolcu otobüsü, tıra arkadan çarptı. Kaza sonucu 44 kişi yaralandı. 

YAŞAM 14.03.2020, 08:52
Yolcu otobüsü ile TIR birbirine girdi: 44 yaralı!

Kaza, Aksaray-Adana kara yolunun 17. kilometresinde meydana geldi.

İstanbul'dan Adana istikametine giden Mehmet İspir denetimindeki 02 BK 056 plakalı yolcu otobüsü, Cavit Kızılkaya idaresindeki 01 ADF 774 plakalı tıra arkadan çarptı.

Otobüs, çarpmanın etkisiyle yolun dışına savruldu. Bunun üzerine olay yerine birçok itfaiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sağlık ve polis ekipleri gönderildi. 

Kaza sonucu 42 yolcu ile otobüs firmasında çalışan 2 kişi yaralandı. Tır sürücüsü Cavit Kızılkaya, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Diğer yandan yaralı yolcu Yakup Menteş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Adıyaman'a gittiğini kaydederek, Esenler Otogarı'ndan çıktığı esnada trafik polisleri tarafından lastiklerin basıncının ölçüldüğünü ve otobüsün gidişine izin verilmediğini bildirdi. 

Menteş, yolcuları başka bir servise bindirerek otogarın dışına çıkardıklarını kaydederek, "Otogarın dışında bir köprü altında bizi tekrar aynı otobüse bindirdiler. Ben arka taraflarda oturuyordum, arkadaşlar şoförün uyuduğunu söylediler." dedi. 

Yorumlar (0)