Yol ortasında 'sır' mezar

Edirne’de kime ait olduğu tespit edilemeyen ve yolun tam ortasında yer alan mezar, görenleri hayrete düşürüyor. Mahalle muhtarı mezarın boş olduğunu belirtse de yurttaşlar mezara sahip çıkıyor.

YAŞAM 01.11.2021, 23:37
Yol ortasında 'sır' mezar

Kente bağlı Nişancıpaşa Mahallesi üzerinde bulunan Çokalca Camii seneler evvel yıkılarak, bahçesinden yol geçirildi. Çevrede gerçekleştirilen temizlik faaliyetleri neticesinde, üzerinde Arapça yazılı bir mezar taşı bulan yurttaşlar, camiyi inşa ettiren kişi adına taşın bulunduğu bölgeye mezarlık yaptırdı. Senelerdir sokak ortasında bulunan mezarlık, bölge halkını ikiye böldü. Mahallede ikamet eden yurttaşların bir bölümü, bahse konu alanda mezar olduğunu, bir diğer bölümü de mezar olmadığını düşünüyor. Muhtar İrfan Deniz ise mezarın boş olduğunu söylüyor.

"Araçlardan yavaş ilerlesin diye kaldırmıyorum"

Mezar taşının seneler evvel sokakta gerçekleştirilen çevre düzenlemesinde meydana çıktığını belirten Deniz, “O dönemde bir yurttaşın mezar taşını okuyup, burada mezar olduğu yönünde ifadede bulunması üzerine mahalle halkı buraya bir mezar yaptırdı. Bu mezar boş. Ben bu mezarlığı buradan kaldırtacaktım fakat araçlar yavaş ilerlesin diye mezarın kaldırmasını durdurma kararı aldım.” ifadelerini kullandı.

"Mahallece ilgileniyoruz"

Bölge sakinlerinden Berkay Özdemir ise söz konusu mezara ilişkin bazı söylentiler olduğunu, mezarın asıl yerinin başka bir bölgede olduğunu kaydederek, "Mezarın bakımını mahallece yapıyoruz.” diye konuştu.

"Gelen geçen dua ediyor"

Mezarı yolun ortasında ilk gördüğü zaman bir hayli şaşırdığını dile getiren Sercan Yarımkaş da gelen geçen herkesin durup dua ettiğini ve söylenenlere göre burada bir mezarın bulunmadığını aktardı.























Yorumlar (0)