Yine Yunanistan ölüme terk etti, Türkiye kurtardı!

Yunanistan’a geçmek isteyen fakat Yunanlı görevliler tarafından kabul edilmeyip Türk kara sularına gönderilen 158 göçmeni Türk ekipleri kurtardı. 

YAŞAM 18.03.2021, 10:28 18.03.2021, 15:32
Yine Yunanistan ölüme terk etti, Türkiye kurtardı!

Çeşitli sebeplerle Akdeniz ve Ege Denizi üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenlerin yolu yine Yunan ekiplerince eksildi. Yunan askerleri tarafından ülkeye alınmayan ve denize, Türk kara sularına gönderilen göçmenler adeta ölüme terk edildi.  

Türk Sahil Güvenliği tarafından fark edilen denizin ortasındaki göçmenler için hemen harekete geçildi ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. 



8 salda toplamda 158 göçmen vardı

14 Mart günü 19.50’de İzmir’in Seferihisar ilçesinin Doğanbey koyu açıklarında görülen 8 sal için ekipler yola çıktı. Toplamda 158 göçmenin yer aldığı bu sallar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Türk tarafına çekildi. 

Türk Sahil Güvenliği sloganlar ve alkışlarla karşılandı 

Kurtarma anının görüntüleri ekipler tarafından internet üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde göçmenlerin ekipleri sloganlar ve alkışlar eşliğinde karşıladığı görülmekte.  



“Sizi gördük iyi olduk!” 

Personelin “Sağlık durumu kötü olan var mı?” sorusunun üzerine göçmenlerden biri “Sizi gördük iyi olduk.” şeklinde cevap verdi. Personel tarafından yönlendirilen “Ben buradayım, hepinizi alacağız.” cümlesi de yine alkışlarla karşılandı. 

Yorumlar (0)