Yine konserve zehirlenmesi! 5 yaşındaki çocuğun durumu ağır...

Elazığ'da misafir olarak gittikleri evde konserve semizotu yiyen 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen 6 kişi arasında bulunan 5 yaşındaki bir çocuğun hayati durumu tehlikede.

YAŞAM 02.01.2020, 18:25 02.01.2020, 18:27
Yine konserve zehirlenmesi! 5 yaşındaki çocuğun durumu ağır...

Elazığ'ın Nailbey Mahallesi'nde 4 gün önce misafir olarak gittikleri evde konserve semizotu yiyen 6 kişi hastaneye kaldırıldı. 10 kişinin yediği semizotundan zehirlenen 6 kişi, misafirlikteki yemeklerinin üzerinden 2 gün geçtikten sonra çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurdu.

Hastanedeki testlerde semizotu olduğu anlaşıldı

5 yaşındaki A.G.'nin kaldırıldığı özel hastanede kalbi durdu. Kalbi tekrar çalıştırılan çocuk ve diğer 5 hasta, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Üniversite hastanesindeki incelemelerde 6 kişinin zehirlenmesinin sebebi semizotu olarak tespit edildi.

6 hastanın 5'i yoğun bakım dâhil çeşitli servislerde tedavilerine devam ediyor ancak 5 yaşındaki A.G.'nin hayati tehlikesi sürüyor.

Yıldız çifti akıllara geldi

Elazığ'da yaşanan olay 5 Aralık 2019'da Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Kayıkçılar Köyündeki olayı anımsattı. Ramazan (55) ve Zuhriye Yıldız (54) çifti de konserve gıda tükettikten sonra zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı; çiftin hastalık sebebi olarak konservedeki clostridium botulinum toksini ve bunu üreten bakteri gösterilmişti.

Yorumlar (0)