Yine aynı vahşet! Kızının önünde öldürüldü

İstanbul'un Arnavutköy ilçesindeki evinde 6 yaşındaki kızının gözü önünde başından silahla vurularak ağır yaralanan 30 yaşındaki Tuğba Anlak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

YAŞAM 28.08.2019, 08:45
Yine aynı vahşet! Kızının önünde öldürüldü

31 Temmuz günü evine pencereden giren Murat Uslu tarafından 6 yaşındaki kızı Almira'nın yanında darbedilen ve başından silahla vurulan Tuğba Anlak, tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi.

Tuğba Anlak'ın eniştesi Zafer Gültekin,  Anlak'ın yaşamını yitirmesi nedeniyle çok üzgün olduklarını belirtti.

Tek dileklerinin artık bu tip olayların yaşanmaması olduğunu kaydeden Gültekin, şunları söyledi:

"Bunu yapan insanları, yapamayacak hale getirilebilecek tedbirlerin alınabilmesi gerekiyor. Nasıl olur bilemem ama hakikaten caydırıcılık noktasında... Bu kadar pervasızca rahat hareket edilebiliyor olmamalarını arzu ediyorum. Artık kızı Almira için ne yapabiliriz, bunu konuşacağız. Bu noktada maddi ve manevi anlamda neler yapılabilir? Bunu masaya yatırmaya çalışacağız."

İstanbul'da kafe açmıştı

Tuğba Anlak, eşinden ayrıldıktan sonra Antalya'dan İstanbul'a taşınmış ve burada bir kafe açmıştı. İş yerine gelen ve kendisini mimar olarak tanıtan Murat Uslu ile arkadaşlık kurmuş, işleri iyi gitmeyince kafeyi devrederek başka bir eve yerleşmişti.

Olayın yaşandığı gün Murat Uslu ve kafede çalışan Mustafa Ü, Anlak'ın yeni taşındığı eve gelmişti. Uslu, araçta bulunan silahını alarak evin penceresinden içeri girmiş, 6 yaşındaki Almira'nın gözü önünde annesini darbetmiş ve başından silahla yaralamıştı. 

Uslu, devredilen kafenin parasını alarak olay yerinden uzaklaşmıştı. 

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında Murat Uslu ile Mustafa Ü'yü yakalamıştı. Adliyeye sevk edilen Murat Uslu tutuklanmış, Mustafa Ü. ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Ailesi yardım çağrısında bulunmuştu

Tuğba Anlak'ın yakınları hastane önünde bugün basın açıklaması yapmış, Anlak için destek istemişti.

Anlak'ın ablası İlknur Gültekin, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve yetkililerden kardeşi için yardım isteyerek, "Kardeşim burada hastanede yatıyor, nedir ne değildir belli değil. Almira her gün 'Annem gelecek, annem ölmeyecek, anneme bir şey olursa ben nasıl yatacağım, uyuyacağım.' diyor çocuk. Annesinin resmini öpüyor. Bunu yapana idam istiyorum. Bizi yaktı kendi de yansın. Kardeşime doktor desteği bekliyoruz. Daha iyi hastanelerden daha iyi doktorlar bekliyorum kardeşime. Çok kötü durumda her tarafı felçli, konuşamıyor, tanımıyor kimseyi, tamamen makinelere bağlı." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)