Yine arazi kavgası! Bir kadın öldü

PKK destekçilerinin "Türkler Kürt kadınlarını dövdü" olarak lanse ettiği ancak iki ailenin "kullanım sırası" sebebiyle kavga ettiğinin ortaya çıktığı Sakarya'daki olayın benzeri Balıkesir'de yaşandı. Darp edilen kadın hayatını kaybetti.

YAŞAM 13.09.2020, 16:38 14.09.2020, 10:56
Yine arazi kavgası! Bir kadın öldü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Hacıbozlar Mahallesi'nde yaşayan Bahri D, miras olan bahçenin kullanımı yüzünden 43 yaşındaki oğlu Ramazan D. ile diğer oğulları Ali D. ve Aykut D. arasındaki anlaşmazlığı sonlandırmak için kadastro görevlisini çağırarak bahçede herkesin yerini tespit ettirdi ve tespit edilen alanlara kazık çaktırarak işaretledi.

Kardeşlerden 43 yaşındaki Ramazan D'nin 33 yaşındaki eşi Çiğdem D'nin akşam saatlerinde bahçeye geldiği ve kazıkları söktüğü iddiası nedeniyle taraflar arasında fiziki kavga başladı. Kavgayı gören Çiğdem D, kocası Ramazan D'yi bölgeden uzaklaştırmak istedi ve araya girdi.

Kayınpederi Bahri D. ile kayınbiraderleri Ali D. ve Aykut D. tarafından kürek ve sopalarla darp edilen 33 yaşındaki Çiğdem D, olay yerinde yaşamını yitirdi. 2 çocuk annesi genç kadının cansız bedeni, otopsisinin yapılması için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Karısını kaybeden 43 yaşındaki Ramazan D. ise yaralı hâlde 112 Acil Servis ekipleri tarafından Burhaniye Devlet Hastanesine götürüldü.

Baba Bahri D. ile kardeşler Ali D. ve Aykut D. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak ifade ve diğer işlerleri için karakola götürüldü.

Anadolu'da sık yaşanıyor

Arazi kavgaları Anadolu'da sık yaşanan kavga konularının başında geliyor. Kimi zaman birbirinin arazisine girildiği kimi zaman ortak arazide bulunan ürünleri toplama sırasının kendisinde olduğu belirtilerek başlayan kavgalar can kayıplarıyla sonuçlanabiliyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta Sakarya'da bir bahçenin iki ortağı arasında sıra kavgası çıkmış, kavgada "ürün toplama sırasının kendisinde olduğunu" ileri süren aile, tarım işçilerine saldırmıştı.

Saldırıya maruz kalan kadın işçilerden birinin Kürt olmasını fırsat bilen PKK yanlıları, sosyal medyada "Kürt emek işçisi kadın, Türklerin ırkçı saldırısına uğradı" yalanı ortaya atmış, çoğu kötü niyetli ve bir kısmı saf sosyal medya kullanıcıları ise bu yalanın peşine takılarak Türk-Kürt düşmanlığı çıkarmaya çalışmıştı.

Fındık bahçesi sahiplerinden birinin saldırısına uğrayan işçilerden Şilan Demir, ilk kez böyle bir olay yaşadıklarını, kavga çıkaran ailenin son derece geçimsiz ve kaba bir aile olduğunu, konunun Kürt-Türk çatışması ile alakasının bulunmadığını, fındık toplama sırası ile ilgili bir kavga olduğunu belirterek, "Kürt Türk çatışması falan değil. Asla böyle bir şey yok. Türk-Kürt hepimiz kardeşiz. Biz Türklerle kardeşiz." demişti.

Yorumlar (0)