Yılbaşı yaklaşırken sahte içkilere dikkat!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), yılbaşı sepetleri ve paketlerinin içine sahte içkiler konulduğu hususunda uyarıda bulundu.

YAŞAM 09.12.2019, 12:11
Yılbaşı yaklaşırken sahte içkilere dikkat!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı sepetleri ve paketlerinin içine sahte içkiler konularak piyasaya sürüldüğünü kaydetti. 

Palandöken, vatandaşların yılbaşı alışverişlerinde hediye sepetlerinin yanı sıra ürünlerin belgeli ve bandrollü yani denetim ve kontrolünün yapılmış olmasına dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. 

Genel Başkan, yılın 8 ayında toplam 267 bin 102 litre kaçak içki ele geçirildiğini belirterek, "Yeni yıl yaklaşırken sahte içki üretenlerin sayısı arttı." dedi. 

"Esnafın kazancından çalıyorlar"

Sahte içki üretenlerin toplum sağlığına zarar verdiklerine ve esnafın kazancından da çaldıklarına dikkat çeken Palandöken, "Kolluk kuvvetlerinin denetimleri artırması önem taşıyor." dedi. 

"Güvenilir mekânlar tercih edilmeli"

Palandöken, sahte içki sebebiyle yaşamını yitirenlere ilişkin haberleri almak istemediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Özel günleri fırsata çevirmeye çalışanlara karşı dikkatli olalım. Aynı zamanda yılbaşı gecesi maliyeti düşürmek adına sahte alkole başvuran lüks mekânlarla da karşılaşılabiliyor. Bu nedenle güvenilir mekânlar tercih edilmeli."
 

Yorumlar (0)