Yılbaşı için villa kiralayanlara baskın! 

İstanbul'un Silivri ilçesinde villa kiralayarak yılbaşı organizasyonu gerçekleştiren kişilere yönelik baskın düzenlendi. 

YAŞAM 01.01.2021, 09:47 01.01.2021, 09:50
Yılbaşı için villa kiralayanlara baskın! 

Türkiye'de koronavirüs önlemleri dâhilinde dün akşam saat 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı, 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'a kadar sürecek. İçişleri Bakanlığı, yılbaşı akşamı otellerde ve kiralanan villalarda eğlence düzenlenmesine yasak getirmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli olması durumunda istihbaratın operasyon düzenleyeceğini söylemişti.

İstanbul'un Silivri ilçesinde H.K.K. isimli bir vatandaşın villa kiraladığı ve 31 Aralık akşamı parti gerçekleştireceği tespit edildi. Bunun üzerine H.K.K. isimli vatandaşı takip etmeye başlayan jandarma ekipleri, taksilerle gelen insanların dün akşam saatlerinde söz konusu villaya girdiğini fark etti. 

Jandarma ekipleri, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan izin doğrultusunda villaya yönelik baskın gerçekleştirdi. Söz konusu villada parti düzenlendiği, yüksek sesle müzik dinlendiği, nargile ve alkol tüketimi yapıldığı tespit edildi.

Villada bulunan 29 kişiye koronavirüs önlemlerine riayet etmedikleri gerekçesiyle toplam 91 bin 350 TL para cezası kesildi. Söz konusu kişilerden 10'unun yabancı uyruklu kadın olduğu belirtildi. 19'unun ise erkek olduğu, erkeklerden 7'sinin Türk olduğu ifade edildi. 

Parti düzenlemek için villa kiralayan H.K.K. isimli vatandaşın Beyoğlu ilçesinde bulunan bir eğlence mekânını işlettiği kaydedildi. Söz konusu kişinin, parti için kiraladığı villada masa düzeni, ışık ve ses düzeni oluşturduğu belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından villada gerçekleştirilen aramalar sırasında birçok tabanca fişeği bulundu.

Yorumlar (0)