Yılbaşı için sofranızı renklendirecek lezzetli öneriler!

“Yılbaşında ne yenir?” sorusunu mu soruyorsunuz? Ana yemek olarak ne yapacağınıza karar veremediniz mi? Onlarca meze arasında hangisini seçeceğinizi bilemiyor musunuz? Haberimizdeki çeşitlere göz atarak karar verebilirsiniz…

YAŞAM 31.12.2019, 18:05
Yılbaşı için sofranızı renklendirecek lezzetli öneriler!

Yılbaşının en güzel yanlarından biri geniş ve bol çeşitli sofralar kurarak aile ve arkadaşlarla keyifli vakit geçirmektir. Büyük sofralarda paylaşılan anlar, aradan yıllar geçse de hem yemeğin tadıyla hem anların güzelliğiyle hep hatırlanır. Böylesi sofralar kurarak hem kendinize hem de dostlarınıza, akrabalarınıza her zaman hatırlanacak bir yılbaşı sofrası kurmak istiyorsanız önerilerimize göz atmak isteyebilirsiniz.

Ana yemekler

Eğer kendinize ve misafirlerinize kallavi bir yılbaşı sofrası kurmak istiyorsanız mükemmel bir ana yemek olan iç pilavlı tavuk dolma ile herkesi büyülerken karnınızı da tıka basa doldurabilirsiniz.

"Tavuk olmasın kırmızı et olsun" diyenlerden iseniz birçok köfteseverin bayıldığı ve etle sebzenin muhteşem buluşmalarından biri olan sebzeli et rosto her zaman mükemmel bir yeni yıl yemeği seçeneği olarak bulunuyor. Yapacağınız harika rostonun yanında kremalı patates püresi de çok iyi gider!

Bir yeni yıl klasiği olan harika bir hindi de 2019'un son akşamında yapabileceğiniz en güzel ana yemek tercihlerinden biri olacaktır. Görüntüsüyle ve lezzetiyle önce gözünüzü sonra karnınızı doyuracak harika bir hindi dolması, kendinize ve konuklarınıza hazırlayabileceğiniz en büyük ziyafetlerden.

Mezeler

Eğer ana yemeklerle karnınızı doyurmak istemiyor ve "Çok çeşit yiyeyim, azar azar yiyeyim, her şeyin tadına bakayım" diyorsanız misafirlerinize mezelerle donatılmış harika bir sofra sunabilirsiniz. Son dönemin en sevilen mezelerinden humusu pancarla birleştirerek hem gözünüzü hem de damağınızı şenlendirecek bir tercih yapabilirsiniz.

Bir başka seçenek ise biraz klasik ama bir o kadar da sevilen bir tercih olan zeytinyağlı fava her zaman masalarda yer alacak en iyi mezelerden biri olarak öne çıkıyor.

Her ne kadar etli hâliyle leziz bir yemek olsa da zeytinyağlısıyla da tartışılmaz bir meze olan yaprak sarma da sofranızı şenlendirirken karnınızı doyuracak ve herkesin lezzetten dört köşe olacağı bir tercih, mutlaka aklınızda bulunsun!

Harika lezzetinin yanı sıra görüntüsüyle de masanızı renklendirecek bir seçenek olan Rus salatası da mutlaka denemeniz gereken lezzetler.

Tatlılar

Ana yemek ve mezelerle donatılmış muhteşem bir sofranın ardından tatlı olmazsa olmaz. Yeni yıla girerken ağzınızı hem tatlandıracak hem de yoğunluğu sayesinde doya doya yiyebileceğiniz bir tatlı, bilinen bir tercih olan ama bir o kadar da sevilen mozaik pasta.

Kar yağmış tepeleri andıran pudra şekerli dışı ve sıcacık akışkan çikolata dolu içiyle gönülleri ve damakları fetheden çikolatalı sufle, harika bir yılbaşı sofrasının ardından içinizi ısıtırken keyfinizi yerine getirecek bir tatlı olabilir.

Diyet yemekler

Mezeler size göre değil mi? Ana yemek olarak ağır bir şeyler yemek istemiyor musunuz? "2019'da çok güzel yedim, 2020'yle birlikte diyete başlıyorum" diyor ama yine de yılın son akşamını keyifli bir yemekle mi geçirmek istiyorsunuz? O zaman sağlıklı ziyafet önerilerimiz de mutlaka ilginizi çekecektir. Derisindeki yağ olanı fazla olan ama besin değeri de oldukça yüksek hindi, derisini tüketmediğiniz takdirde ideal bir tercih olabilir.

Ana yemek olarak sade ama baharatlarla lezzetlendirebileceğiniz hindinin yanında karbonhidrat oranı çok yüksek pilav veya makarna yerine sebze garnitür kullanarak hem güzel hindi yemeğinizi çeşitlendirir hem de sağlıklı beslenirken gözünüzü de doyurabilirsiniz.

Tatlı tercihinizi de meyveden yana veya meyveli ya da sütlü bir tatlı yönünde yapabilirsiniz. Çok şekerli olmayan bir ayva tatlısı veya kurutulmuş tarçınlı elma cipsleri, düşük kalorili yemeğiniz ardından büyük keyifle yiyebileceğiniz meyve tatlılarından.

Eğer meyveyi tatlı olarak yemek istemiyorsanız nispeten "masum" sayılabilecek bir puding ve muhallebi gibi tatlılar da 2019'un son akşamında biraz daha kalorili ama 2020'de sağlıklı beslenmeye geçiş için oldukça uygun tatlılar.

Yorumlar (2)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Öfffff hepsinide çok canım çekti, içecekte tavsiye etseniz tam olacaktı.
Ozkul Ş 4 yıl önce
Müthiş görunüyorlar