"Yılanlar erken uyandı" haberi yaparken soktu!

Her yıl yaz aylarında görülebilen yılanlar bu yıl Mart ayında uykudan kalktılar. Bursa'da İhlas Haber Ajansı'na röportaj veren bir vatandaş, "Yılanlar erken uyandı" uyarısı yaparken elindeki yılan tarafından ısırıldı.

YAŞAM 10.03.2020, 09:18
"Yılanlar erken uyandı" haberi yaparken soktu!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde İbrahim Sargın isimli vatandaş, normal şartlarda Haziran ayından sonra uyanan ve doğaya çıkan yılanların bu yıl Mart ayında uykudan uyandığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Yakaladığı yılanı inceleyen İbrahim Sargın, kuyruğunda yara olan yılanı tedavi ettikten sonra doğaya saldı. Yılan İbrahim Sargın'ı, serbest bırakılırken ısırdı.

Tedbirli olmak gerekiyor

Doğaya çıkacak olan vatandaşların bu yıl erken uyanan yılanlara karşı dikkatli olmasında yarar bulunuyor.

Anadolu'da yaşayan yılan türlerinden çoğu zehirsiz ancak bazı zehirli yılanlar büyük tehlike oluşturabiliyor.

Bazı vatandaşlar yılanların yazın ortaya çıktığını düşünüp kırda ve doğada rahat rahat gezerken bu yıl yılanlar vatandaştan önce doğaya çıktı.

İlk defa bu mevsimde yılanla karşılaştığını belirten yılan mağduru İbrahim Sargın şunları söyledi:

"Yılanları normalde Nisan sonu Haziran başı gibi doğada görmeye alışıktık. Arazide çalışırken yılanı gördüm hemen elime alıp inceledim. Kuyruğunda yarası vardı. Tedavi edip doğaya saldım. Bu yılan zehirsiz Hazer Yılanı. Ama bu hayvan fare ve çeşitli hayvanlarla beslendiği için bu hayvanlardaki mikropları ısırdığı kişiye taşıyabilir. Bursa'da zehirli yılanlar da var. Vatandaşlar bunlara karşı dikkatli olmalı. Bir yılan sizden kaçıyorsa ondan korkmayın, yılan sizden kaçmıyorsa o yılandan korkun."

Yorumlar (0)