Yılan karşıya geçmek için yaya geçidini kullandı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde en işlek caddede bir yılan, karşıdan karşıya geçmek için “öncelik yayanın” uyarısının bulunduğu yaya geçini kullandı.

YAŞAM 15.06.2020, 14:36
Yılan karşıya geçmek için yaya geçidini kullandı

Antalya ilinin Konyaaltı ilçesinde yoğun kalabalığın olduğu bir ana arterde, sakin bir şekilde yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmeye çalışan yılan herkesi şaşırttı. Hâlinden hiç acelesinin olmadığı görülen yılanın türünün “uysal” olduğu belirlendi.

Antalya Konyaaltı yaya geçidi uysal yılan Eirenis Modestus

Konyaaltı ilçesinde bulunan Öğretmenevleri Mahallesi'nde okulunun önündeki yılanı fark edenler, şehirde pek rastlanmayan bu durum karşısında kısa süreli korku ve panik yaşadı. İnsanlar panik yaşarken etrafta olan bitenleri umursamadığı görünen yılan, sakin bir şekilde, üstelik yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçti. Bu alışılmadık anlar ise Anadolu Ajansı muhabirinin objektifine takıldı.

Antalya Konyaaltı yaya geçidi uysal yılan Eirenis Modestus

Yolun karşısına geçtikten sonra yine sakin bir şekilde gözden kaybolan yılanın görüntülerini inceleyen Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Rızvan Tunç, görüntüdeki yılanın zehirli olmadığını ifade ederek, tür olarak "uysal yılan" diye anılan "Eirenis Modestus" olduğunu açıkladı.

Antalya Konyaaltı yaya geçidi uysal yılan Eirenis Modestus
 
Görüntüdeki bölgede çok fazla evin olmadığı 20 yıl öncesi Eirenis Modestus türü yılanlara az da olsa rastlandığı ancak insan yoğunluğunun artmasıyla birlikte yaklaşık 20 yıldır bu yılanların görülmediğini belirten biyolog Mehmet Rızvan Tunç, günümüzde şehir merkezlerinde üstelik ana arterdeki bir yaya geçidinde bir yılan görmenin hiç alışık bir durum olmadığını kaydederek, paniği gerektirecek bir durumun olmadığını, bu yılan türünün insana hiçbir surette zarar vermediğini ifade etti.

Antalya Konyaaltı yaya geçidi uysal yılan Eirenis Modestus

Akademisyen Mehmet Rızvan Tunç, "uysal yılan" türünün haşereleri ve küçük fareleri avlaması sebebiyle insana zararının değil faydasının olduğunu da ekleyerek, doğal dengenin muhafaza edilmesi için bu yılanların itlaf edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (1)
Ahmet Duran 4 yıl önce
En sakin geçiş yeri yaya geçidi olduğu için orayı kullanmıştır. Malum insanlar yaya geçidi dışında her yeri kullanılır bizim memlekette