Yıkımdan kaçmak için evini kamyon kasasına monte etti

Trabzon'da yaylada ev inşa etmek isteyen fakat yapılaşma yasağına takılan Ömer Birinci (55), yıkım kaygısı yaşamamak için yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti. Yıkım olacağı zamanlarda kamyon üzerinde bulunan gecekondusuyla yayladan ayrılıp başka yaylalara yönelen Birinci'nin ilginç çözümü, başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı "Gülen Adam" filmindeki ev taşıma sahnesini hatırlattı.

YAŞAM 17.11.2019, 14:29
Yıkımdan kaçmak için evini kamyon kasasına monte etti

Yıkımdan kurtulmak amacıyla gecekondusunu tekerlekli olarak inşa eden bir vatandaşın hikâyesinin anlatıldığı Kemal Sunal'ın "Gülen Adam" filmi, Trabzon'da adeta gerçek oldu. Düzköy ilçesinde Ömer Birinci (55), yaylalarda yapılaşma yasağı sebebiyle ev inşa edemeyince ilginç bir yönteme başvurdu. Birinci, 20 metrekarelik ahşap evini kamyon kasasına monte etmek gibi bir çözüm buldu. Hatta kamyonu da Beypınarı Yaylası'na park etti. 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda, "imar barışı" ile 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılara af getirileceği bildirilen düzenlemenin ardından kaçak yapıların yıkımı için yaylaya gelen ekipleri fark eden Birinci, kamyonunu çalıştırdı ve hemen yayladan ayrıldı. Birinci, kamyonu başka bir yaylaya park etti.

Kemal Sunal'ın "Gülen Adam" adlı filminden esinlendiğini aktaran Birinci, "Geçen yıl karavanımı buraya koydum, şu anda yıkım kararı geldi. Ben de karavanımı çalıştırdım başka bir yere götürüyorum, oraya kuracağım, orada da yıkım kararı gelirse, başka bir yere taşıyacağım. Kemal Sunal’ın filmi gibi yaylaları dolaşacağız. Yayları çok seviyorum." ifadelerini kullandı. 

Gülen Adam filminin konusu

Kartal Tibet’in yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın yazdığı "Gülen Adam" filmi, 1989 yılında çekildi. Kemal Sunal, Aydan Burhan, Ahmet Sezerel ve Bilge Zobu'nun rol aldığı filmin konusu şu şekilde:

"Yusuf Şaplak (Kemal Sunal), gülerek doğan ve her duruma gülerek tepki veren bir kişidir. Yusuf’un bu hali, doktorların ilgisini çeker. Herkes onun ağlayacağı günü bekler. Aynı zamanda Yusuf, hayat koşullarıyla da boğuşur. Ev alacak parası olmaması nedeniyle gecekondu inşa eder. Gecekonduyu da belediyenin yıkım ekiplerinden kurtarmak amacıyla tekerlekli bir platformun üzerine kurar. Film, çekildiği dönemdeki hayat koşullarını, fakirliği, gecekondu yıkımlarını ve tüm bunların karşısında akıllıca düşünen bir adamın başından geçenleri konu edinir. 

14 kaçak yapı yıkıldı 

Diğer yandan, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki yaylalarda inşa edilen kaçak yapıların yıkımı için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar dâhilinde Düzköy ilçesine bağlı Haçka, Derinoba, Honefter, Alazlı ve Beypınarı yaylalarında toplam 14 kaçak yapının yıkıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)