Yetkililer uyardı: Korona yasakları yurt dışından deliniyor!

Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen birçok kişi, maske takma zorunluluğunu delmeye başladı. Güvenlik güçleri, bu nedenle gerçekleştirdikleri denetimleri iyice yoğunlaştırdı. 

YAŞAM 20.10.2020, 13:53
Yetkililer uyardı: Korona yasakları yurt dışından deliniyor!

Edirne'nin Saraçlar Caddesi'nde ortaya çıkan görüntüler, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önceki günleri hatırlattı. 

Bulgaristan'dan Edirne'ye birçok turistin alışveriş için gelmesi, öğrencilerin okuldan sonra çarşıda dolaşması ve Edirne halkının da aynı yerde alışveriş yapması üzerine yoğun bir kalabalığın oluştuğu görüldü. 

Bunun üzerine güvenlik güçleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sık sık maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı. Bulgaristan'dan gelen birçok kişinin maske takma zorunluluğuna riayet etmedikleri fark edildi. 

Polis ekipleri, yapılan uyarılara rağmen maske takmayan kişiler hakkında tutanak tuttu. Yalnızca Saraçlar Caddesi'nde bulunan kişilere değil dükkânlara da uyarıda bulunan polis ekipleri, dükkânlarda bulunan kişilerin sosyal mesafe kuralı doğrultusunda dışarı çıkmalarını sağladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri de şehirde bulunan kafe, restoran, lokanta ve fırın gibi iş yerlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde kontroller yaptı. Kontroller esnasında hem iş yeri sahipleri hem de personel, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı uyarıldı. 

Edirne merkezinde yapılan denetimlerin sürdüğü öğrenildi. 

Yorumlar (0)