Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi: Bakan Yanık’tan ziyaret

Senenin ilk bebekleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından ziyaret edildi. Bakan Yanık, annelere hediyeler verirken çocukların geleceğimizi aydınlatacağını ifade etti.

YAŞAM 01.01.2023, 10:44
Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi: Bakan Yanık’tan ziyaret

Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya gözlerini açtı. Ankara Şehir Hastanesine giden Bakan Yanık, burada anne ve bebeğin sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

Ziyaretlerde bulundu, hediyeler verdi

Kübra Keskin için hediyeler getiren Yanık, 3 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gözlerini açan bebek Yağız Alp'in bahtının güzel, ömrünün uzun olmasını diledi.

Bebeğini kucağına almanın heyecanını ve sevincini bir arada yaşayan anne Kübra Keskin, "Bu oldukça güzel bir his. Olmayanlara da rabbim nasip etsin. Bütün sağlıkçıların yeni yılının mutlu ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum. Ankara Şehir Hastanesine verdiği hizmetlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Bakan Hanım'a da hediyeleri ve ziyareti için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yanık, 4 kilo 700 gram olarak dünyaya gözlerini açan Muhammet Emin ve annesi Hazal Güçlü ile normal doğumla 3 kilogram olarak dünyaya gelen Ecrin Masal ve annesi Ayşegül Eren’e de ziyarette bulundu.

Bakanlığın bir geleneği haline gelen “yeni yılı ilk doğan bebekle karşılama” faaliyetinin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yanık, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Çocuklar geleceğimiz”

Doğum yardımları ve oluşturulan yeni uygulamalarda ailelere destek olduklarını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Evlatlarımızın sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilmesi adına annelerin ihtiyaç duyduğu desteklerden başlayarak evlatlarının doğumunun ardındaki süreçleri, sağlık, eğitim ihtiyaçlarının verilmesinde manevi ve maddi her çeşitte yardımı bakanlık olarak veriyoruz” dedi.

Çocukların gelişimleri noktasında her çeşitte desteğin büyük bir önem taşıdığına işaret eden Yanık, "Çocuklar bizlerin geleceği. Bu aslında çok fazla işittiğimiz, çok dile getirdiğimiz bir cümle ancak çok gerçekçi bir ifade. Çocuklarımızın ilerde mutlu, üretken ve özgür kişiler olarak yetişebilmesi adına doğum öncesinde desteklenmesi, bu noktada ailelere destek verilmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle şu zamana kadar olduğu gibi çalışmalarımızı bundan sonrasında da devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)