Yeni yılda içimizi ısıtacak 5 iyi haber

Yeni yılın ilk günlerinde içinizi ısıtacak, yüzünüzü güldürecek, gelecek yıla daha umutla bakmanıza sebep olacak iyi ve güzel haberleri sizler için derledik. İşte Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve basında yer alan güzel haberler.

YAŞAM 03.01.2022, 23:26 04.01.2022, 12:38
Yeni yılda içimizi ısıtacak 5 iyi haber

Bursa İnegöl’de yaşayan 86 yaşındaki yaşlı kadın, 10 yıldır ördüğü çorapları Mehmetçiğe gönderiyor

86 yaşındaki Melek Şenol, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşıyor. 10 yıl önce hayat arkadaşını kaybeden yaşlı kadın, eşinden kalan maaşın bir kısmı ile ip alıyor ve çorap örüyor. Topluma ve vatana faydalı olmak isteyen Melek Şenol, ördüğü çorapları ise yurdun dört bir köşesindeki Mehmetçiğe gönderiyor. Emekli maaşı ile 10 yıldır her ay çorap alıp ören Melek Şenol, kısa zamanda askeri birliklerde de tanındı.

Bu işi görev edinen ve yaşına rağmen Mehmetçik için çorap örmeyi sürdüren Melek Şenol, en son ördüğü çorapları ise evine kendisini ziyarete gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a emanet etti. Başkan Alper Taban, Melek teyzenin ördüğü çorapları onun adına askeri birliklerde görev yapan Mehmetçiğe ulaştıracak.

6 senede 50 bin çocuğu ayakkabı ile sevindirdi

6 senedir gezdiği köylerdeki çocuklara ayakkabı götüren Kadir Özdemir, çocukların sevinçlerine şahit olmanın mutluluğu yaşıyor.

Dünyaya henüz gelmeden babasını, doğduğu gün ise annesini kaybeden, Siirt’te devlet koruması altında büyüyen 31 yaşındaki Kadir Özdemir, kendini çocukları sevindirmek için adadı. Organizatörlük ve Fotoğrafçılık yapan Özdemir, kendi imkanlarıyla aldığı ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımlara duyarsız kalmayan vatandaşların gönderdiği ayakkabıları çocuklara götürüyor.

Özdemir, gönüllü arkadaşlarıyla Doğu ve Güneydoğudaki köylere götürdüğü ayakkabıları çocuklara giydiriyor. Kadir Özdemir 6 senede yaklaşık 50 bin ayakkabıyı çocuklara ulaştırdıklarını ifade etti.

Liseli öğrenciler harçlıkları ile köy okullarındaki öğrencileri mutlu ediyor

Niğde'de Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, harçlıklarıyla köy okullarındaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

"1 lirayla yola çıkıyoruz" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına 21 sınıfın öğrencileri katıldı. Sınıflara dağıtılan kumbaraya, harçlıklarından kalan paraları atan öğrenciler, kendileri gibi öğrenci olan başka akranlarının sevinçlerine ortak oluyorlar.

Kampanya ya 2019’da başlayan öğrenciler, kumbarada biriken paralarla ay sonunda ihtiyaç sahibi öğrenciler için bot, mont ve kırtasiye malzemeleri alıyorlar.

Kırsaldaki okula, kaybettikleri arkadaşları anısına kütüphane yaptırdılar

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü üyeleri, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden arkadaşlarının anısına Karaisalı ilçesindeki bir okula kütüphane yaptırdılar.

Yüreğir Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olan Fetullah Özüdoğru, aynı zamanda kulüpte rafting ve yamaç paraşütü ile ilgileniyordu. Özüdoğru, 38 yaşında evde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 8 Aralık 2020 tarihinde yaşamını yitirdi.

Öğrencilerine kitap okuma sevgisini kazandırmayı her zaman çok isteyen Özüdoğru’nun arkadaşları da onun adına kırsaldaki bir okula kütüphane yaptırmak istediler. Yapılan araştırmalardan sonra Karaisalı ilçesindeki kırsalda, Etekli Erkeğin Şehit Fatih Yılmaz İlk ve Ortaokulunun kütüphaneye ihtiyaç olduğu belirlendi. Bunun üzerine edebiyat öğretmeni Özüdoğru’nun arkadaşları aralarında topladıkları 25 bin lirayla kütüphane olarak düşünülen okuldaki odanın tadilatını yaptırdı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de dolap ve masa desteği verilen kütüphane, kulüp üyelerinin de desteği ile kitap, satranç takımı, bilgisayar ve zekâ oyunlarıyla donatıldı.

Öğrenciler kütüphanenin açılışının ardından raflardan okumak istedikleri kitapları seçti.

Geri dönüşümden elde edilen gelir, sıcak çorbaya dönüşüyor

Üsküdar’da belediyeye teslim edilen atık malzemeler, geri dönüştürülüp ihtiyacı olanlara sıcak çorba, öğrencilere burs ve engelli bireylere tekerlekli sandalye oluyor.

Üsküdar Belediyesi, geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırmak, çevre kirliliğinin önlenmesini sağlamak ve atıklardan gelir elde etmek amacıyla 6 sene önce çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında evlerden, okullardan, alışveriş merkezlerinden ve iş yerlerinden, mobil atık getirme merkezinden, salı ve cuma günleri ise çöp konteynerlerinin yanından karton, kâğıt, metal ve plastik malzemeleri topladı.

Daha sonra Atık Yönetim Merkezine getirilen malzemeler burada ayrıştırıldı ve baskı makinesinde paketlendi.

Atık malzemelerden hazırlanan paketler, geri dönüşüm firmalarına satılarak 1 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi. Belediye, bu para ile ilçedeki öğrencilere burs veriyor, ihtiyacı olanlara sıcak çorba içiriyor, engellilere ise tekerlekli sandalye alıyor.

HABERNEDİYOR.COM / KÜBRA ÖZGÜ - ÖZEL HABER

Yorumlar (0)