Yeni köy konutları Yusufelililere teslim ediliyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı süren Yusufeli Barajı’nın tamamlanmasının ardından ilçeyi su altında bırakacak olması, köylülerin yeni yerleşim alanlarına taşınmasına vesile oluyor. 4 Nisan 2022 tarihinde yeni konutların teslim süreci başlatılırken bu projenin, Türkiye’nin en büyük iskan projesi olacağı belirtiliyor.

YAŞAM 03.04.2022, 14:21 04.04.2022, 09:57
Yeni köy konutları Yusufelililere teslim ediliyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı süren Yusufeli Barajı tamamlanmasının ve su almaya başlamasının ardından ilçeyi sular altında bırakacak. Bu sebeple vatandaşların yeni yerleşim alanları belirleme çalışmaları da büyük oranda tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeniden inşa edilen yeni yerleşim konutları, 4 Nisan 2022 itibarıyla vatandaşlara teslim edilmeye başlanacak. Adeta yeni bir Yusufeli ilçesi oluşturan TOKİ, 4 ayrı bölgede 3 etapta çalışmalarını tamamladı. 2 bin 264 konutluk proje, Türkiye’nin en büyük iskan projesi olma özelliğini taşıyor. 



Yusufelililer, yeni köy konutlarına kavuşuyor

İlçe merkezinin sular altında kalmasından en çok İşhan, Tekkale, Çevreli, Meşecik, Çeltikdüzü, Irmakyanı ve Yeniköy köyleri etkilenecek. Bu köylerin sakinleri için 27 sosyal donatı, 2 ticaret merkezi ve 520 konut inşa ediliyor. Yusufeli’nin yeni yerleşim merkezinde kamu binalarından okullara kadar ihtiyaç duyulan tüm yapılar özenle tasarlandı. Birinci bölge olan “Sakut Vadisi” içindeki üstyapı inşaatının 1. etap çalışmalarında ilçe emniyet müdürlüğü, hükümet konağı, kütüphane, adliye, ilçe gençlik ve spor müdürlüğü, müftülük, merkez cami, kapalı spor salonu, öğretmenevi ve 16 derslikli okul inşa edildi. 



Hastane ve ticaret merkezi yapımı tamamlandı

Birinci bölgedeki 2. ve 3. etap çalışmalarında da 2 ticaret merkezi, 69 dükkan, 518 konut, 25 yataklı hastane inşa edildi. İkinci bölgede olan “Yansıtıcılar” mevkiinde ise toplam 4 etapta 1174 konut ve 52 dükkanın yapımı tamamlandı. Üçüncü bölgede 2 etap halinde gerçekleştirilen inşaatta 14 dükkan ve 564 konut bitti. Dördüncü bölgede de 2 etap halinde 8 ticaret merkezi, 20 dükkan ve 434 konut inşa edildi. 7 köyün yeniden kurulumu için çalışmalar devam ederken yörenin mimarisine ve geçmişine uygun köy evleri inşa edildi. Proje kapsamında 135 konut ile 1 dükkanın yapımı tamamlandı. 27 sosyal donatı, 12 dükkan ve 385 konut ise tamamlanma aşamasında bulunuyor.

Yorumlar (0)