Yeni evli çiftin tüm hayalleri bir tuşla yıkıldı

Antalya’da 11 ay öncesinde nikah masasına oturan genç çift, kameranın kayıt tuşuna basılmaması sebebiyle düğün videolarının olmadığını öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

YAŞAM 05.06.2022, 15:24 07.06.2022, 09:27
Yeni evli çiftin tüm hayalleri bir tuşla yıkıldı

Antalya’da ikamet eden Uğur-Gizem Tolaman çifti 12 Eylül 2020 tarihinde yaptıkları bir düğünle hayatlarını birleştirme kararı aldı. Genç çiftin düğünü pandemi dönemine denk geldiği için iptal edildi. Daha sonra çift aynı organizasyon firması ile yeniden anlaşma sağlayarak Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer alan bir kır düğün salonunda 16 Temmuz 2021 tarihinde dünya evine girdi. Damat ve gelinin 3 aylık oyun ve dans eğitimlerinin sonrasında görkemli bir şekilde gerçekleştirilen düğün, sonrasında yaşanılanlar ile adeta hayal kırıklığı yarattı.

Sosyal medyadan görüntü topluyorlar

Organizasyon şirketinden düğün görüntülerini talep eden çift, görüntülerin çekilmediğini öğrenince neye uğradıklarını şaşırdı. Ellerinde düğün kamerası ile kayıt altına alınan hiçbir görüntü bulunmayan çift, şimdi ise kendilerini arkadaşlarının sosyal medya hesaplarından aldıkları görüntülerle mutlu hissetmeye çalışıyorlar.

Yaşanan olay üzerine ikili Antalya Tüketici Mahkemesine giderek mağdur edildiklerine dair suç duyurusunda bulundu. 50 bin TL tazminat davası açan çiftin mağduriyetini Mahkeme Heyeti haklı bularak organizasyon firmasının istenen tutarı ödenmesine karar verdi.

“Kamera düştü dediler, aylarca oyladılar”

30 yaşındaki esnaf Uğur Tolaman, 2 senelik bir beraberliği sonrasında pandemiye rağmen evlenmeye karar verdiklerini belirterek, “2020 senesi eylül ayında bir düğün salonu ile anlaştık. O sırada da pandemi zamanı denk geldi ve düğün iptal edildi. Düğünler durduruldu. Sadece bir saat için izin vardı. Bizde düğünü beklemeye aldık, firmaya verdiğimiz 5 bin TL kaparoda bu şekilde yandı. Yasakların tamamıyla kalkmasını bekledik. 2021 senesi temmuz ayında da aynı firmayla yeniden anlaşıp düğünümüzü gerçekleştirdik. Düğün bittikten bir hafta sonrasında, görüntüleri almaya gittik. Bize ‘kamerayı düşürdük, görüntülere ulaşamıyoruz’ dediler. Belki çözülür diye bekledik. Bizi 3 ay beklettiler. Daha sonra kameranın tuşuna basılmadığını söylediler” şeklinde ifade etti.

“Bize milyonlarda verseler görüntüleri isterdik”

Bir sonuç alamadıklarını ve 2021 senesinde konuyu yargıya götürdüklerini söyleyen Tolaman, “Bir ay öncesinde davamız görüldü. Biz yaşanan olay sonrasında Tüketici Mahkemesine gittik. 50 bin TL’lik davada bulunduk. Uzlaşma görüşmelerinde 10 bin TL teklifte bulundular. Mahkeme bizim yanımızda karar verdi. Geçtiğimiz hafta dava istinaftan da geçti. Kimse bu mağduriyeti bir daha yaşamasın ve böyle bir durumda haklarını arasınlar. Hayal kırıklığı yaratan bir durum. Paranın bir kıymeti yok şu durumda. Bizim bu parayı almamızın asıl sebebi, salonun yaptığı hatanın cezasını çekmesiydi. Bize 50 bin değil milyonlarda verseler görüntüleri isterdik. Çok üzgünüz. Çocuklarımıza, ailemize bu anılarımızı izletemeyeceğiz. Sadece cep telefonu ile alınmış birkaç görüntümüz var” ifadelerini kullandı.

Kamerayı incelemeye götürdüler, şoka uğradılar

Düğünde video çekimi yapan kamerayı kendisinin de incelemeye götürdüğünü dile getiren Uğur Tolaman, “Kamera ile kayıt açılmamış bile. Bizi oyalayıp, kandırmaya uğraştılar. Aylarca oyalandık, düğünümüz güzel olsun diye emek harcadık. Ancak bir kayıt tuşuna kurban olduk” diye konuştu.

“Mağduriyet yaşayanlar hakkını arasın”

Gizem Tuğba Tolaman ise en mutlu günlerinde mağdur olduklarına dikkat çekerek, “Bir kişinin yaptığı hata başka birisi için küçük gözükebilir. Ancak bu konunun bizim için telafisi yok. Sadece bir tuşa basmamaları bizi mahvetti. Video yok dediklerinde çok fazla üzüldüm. Yaşanan olayı yargıya götürdük ve hakkımızı aradık. Şu an elimizde sadece arkadaşlarımızın cep telefonlarıyla çektikleri videolar var. 3 saat kadar süren bir düğün gerçekleştirdik. Sadece on dakika görüntümüz bulunuyor. O da cep telefonu. Biz pandemi döneminde zorlu bir süreçten geçtik. Anca bir kayıt tuşuyla mağdur olmak çok kötü bir his. Bizim gibi mağdur olanlar kesinlikle hakkını aramalıdır” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)