Yeni araştırma: Kadınlar kediyle poz veren erkeği çekici bulmuyor

Colorado'da bir üniversite tarafından yapılan araştırmada kadınların kediyle poz veren erkeği çekici bulmadıkları ortaya çıktı.

YAŞAM 22.06.2020, 23:14
Yeni araştırma: Kadınlar kediyle poz veren erkeği çekici bulmuyor

Colorado Eyalet Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre flört uygulamasındaki profil fotoğraflarında kedi kucaklayarak poz veren erkeklerin erkeksilikten daha uzak  ve daha az flört edilesi olduğu düşünülüyor.

Üniversite çağındaki bin 380 kadına soruldu

Araştırma için bin 380'den fazla kişiye anket yapıldı.

18-24 yaşları arasında olan kadınlara 20'li yaşlarının başında olan bir adamın iki fotoğrafı gösterildi.

2 fotoğrafta da aynı adam vardı. Her iki fotoğrafta da koyu saçlı, mavi gömlekli beyaz fon üzerinde çekilmiş fotoğrafı bulunuyordu.

Fotoğrafların arasındaki tek fark adamın birinde tekir kediyle pozunun olması diğerinde ise fotoğrafta kedi olmamasıydı.

Elinde kedi tutan mı tutmayan erkek mi daha çekici?

Kadınlardan önce iki erkeği çeşitli özelliklerine göre değerlendirmesi talep edildi. Bu özellikler içerisinde erkeksilik, algılanan kişilik, kişiyle uzun veya kısa vadeli ilişki düşünüp düşünmeyecekler gibi maddeler yer alıyordu.

Çalışma sonucunda kedi ile ve kedisiz poz veren erkeğin genel olarak nasıl değerlendirildiği test edildi. 

Kedili fotoğraf, erkeksiliği olumsuz etkiliyor

Kedi ile poz veren erkeğin kedi olmadan poz veren erkeğe göre daha olumsuz algılandığı çalışmada ortaya çıktı.

Kedili fotoğrafın olumlu etkileri de var

Bununla beraber kedinin fotoğrafa eklenmesiyle birlikte erkeğin daha hoş ve açık fikirli olarak görünmesini de sağlayan olumlu özelliklerinden bahsedildi.

Yalnız poz veren fotoğrafa göre kediyi kucaklayan poz da erkeğin kendinden daha emin ve dışarıya daha dönük olmasının da algılandığı çıktı.

Yapılan çalışma, üniversite çağındaki kadınların, elinde kedi kucaklayan bir erkeğe nazaran kedi olmayan fotoğrafı bulunan halinin daha erkeksi göründüğünün ortaya çıkarıldığı görüşüyle sonlandı.

Kedi sever ya da köpek sever kadına göre de değişiyor

Bütün bu araştırmaların neticesinde kadın gözlemcinin kendini köpek sever ya da kedi sever olarak tanımlamasına göre değiştiğinin de unutulmaması gerektiği ifade ediliyor.

Tüm bu bulgular kadınların flört tercihleri ya da eş seçimlerinde evcil hayvanların rol oynamayı sürdürdüğünü fakat farklı evcil hayvanların türlerinin etkilerinin yakından incelenmesinin de gerekli olduğunu ortaya çıkardı.

The Independent

Yorumlar (0)