Yelkencilerin yeni keşif rotası: Edremit Körfezi

Balıkesir’in Edremit Körfezi'nde devam eden bayram yorgunluğunda İstanbul’dan gelen yelkenci bir grup Edremit Körfezi'ni denizden keşfediyor.  

YAŞAM 24.07.2021, 16:21 25.07.2021, 14:31
Yelkencilerin yeni keşif rotası: Edremit Körfezi

Gelecek sene yapılması planlanan Edremit Körfezi Yat Rallisi hazırlıkları ve keşfi kapsamında bölgeye gelen yelkenli 8 tekne Edremit’in Güre Limanı'na bağlandı. 

“Keşif ziyareti düzenliyoruz”

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Dr. Zafer Türkmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Edremit Körfezi'ne keşif ziyareti gerçekleştiriyoruz. Saroz Rallisi'ni 20 tekneyle bitirdik. Hem Güre’de hem de Ören’de keşif yapmak için bulunuyoruz. 8 tekne olarak şu an amacımız; önümüzdeki sene Edremit Körfezi'nde bir ralli yapmak. Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği olarak bir ralli planladık. Yerli ve yabancı tüm yatçılara Edremit Körfezi'ni duyurmak hedefimiz. Güzel bir yer burası. Rüzgarı, koyları ve plajları ile gerçekten yelken yapılabilecek çok güzel bir mevki. Önümüzdeki sene yapmayı planladığımız ralli ile bu destinasyonu, tüm Türkiye’deki amatör denizcilere tanıtmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)