Yediz doğuran koyun ve kuzuları ilgi odağı oldu

Muğla’da yaşayan Halil İbrahim ve Saliha Demirci çiftinin beslediği koyunlardan biri, bir batında 7 kuzu doğurunca bir anda herkesin ilgi odağı oldu.

YAŞAM 04.05.2021, 17:59 05.05.2021, 13:12
Yediz doğuran koyun ve kuzuları ilgi odağı oldu

Fethiye İlçesine bağlı Eldirek Mahallesi'nde oturan Halil İbrahim (76) ve Saliha Demirci (74) çifti, sahip oldukları koyunlardan birinin tek doğumda 7 kuzu birden dünyaya getirmesi üzerine şaşkınlık yaşadı.

Kuzulardan biri 2 gün yaşayabildi

Doğumdan sonra ancak 2 gün yaşayabilen bir kuzu ölürken, bir kuzuyu ise besleyip sahiplenmesi için kızlarına veren Demirci çifti, kuzular için koyunun sütü yetersiz kaldığından diğer 5 kuzuyu da biberon yardımıyla besliyorlar.

Daha önce ikiz hatta dördüz doğuran koyunlara rastladıklarını belirten Saliha Demirci çifti ilk defa bir koyunun yedi kuzu birden doğurmasına şahit olduklarını söyledi.

Demirci, "Daha öncede koyunumuz biri ikiz olmak üzere toplada iki doğum yapmıştı. Bu kez de yediz doğurdu. Şimdiye kadar en çok dördüz kuzu doğuran koyunum olmuştu. Bölgemizde de yediz doğuran koyun olduğunu daha önce hiç duymadık. Koyunun sütü kuzulara yetmediği için keçilerden aldığım sütü biberonla kuzulara içiriyorum” dedi.

Yorumlar (0)