Yaya geçitlerinde polis bekleyecek

Yaya önceliği ile ilgili tüm çabalara rağmen kurallara riayet edilmemesi nedeniyle yeni tedbir konuldu.

YAŞAM 01.10.2019, 15:58
Yaya geçitlerinde polis bekleyecek

Özellikle son aylarda "trafikte yaya önceliğine" dikkat çekilmek istenmesine rağmen kurallara uyulmaması, İçişleri Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık, trafikte yaya önceliğine özen gösterilmesi için 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeline ikişer saat nöbet tutturacak.

Trafikte yaya önceliği ile ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yarın ülke genelinde eş zamanlı olarak "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyasıyla trafikte yaya önceliğine dikkat çekileceği vurgulandı. 

Nöbette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hazır bulunacak. Nöbete bakan yardımcıları, valiler, il ve ilçe emniyet müdürleri, jandarma komutanları, kaymakamlar, okul müdürleri ve okul geçidi görevlileri de katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, daha önce 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişikliğin “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır." şeklinde düzenlendiği anımsatıldı. 

Yaya ölümleri yüzde 34,5 düştü

2019 yılı yapılan düzenlemelerle "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyasının sonuç verdiği, trafik kazalarındaki yaya ölümlerinin 2018 yılına göre yüzde 34,5 azaldığı bildirildi.

Yarın başlayacak uygulamalarda "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla 13.00-15.00 saatlerinde devletin tüm unsurlarının görevde olacağının altı çizildi.

"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası kapsamında görevlendirilen personelin, yayaların güvenli bir şekilde geçişini sağlayacağı, Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan el broşürlerinin sürücü ve yayalara dağıtılacağı ifade edildi.

Kolluk personelin; çocuk, yaşlı ve engelli gibi dezavantajlı grupların trafikte karşılaştığı sorunlara işaret etmek gayesiyle döviz ve pankartlar taşıyacağı, konunun uzmanları tarafından okullarda “yaya geçidi kullanımı ve yaya öncelikli trafik” konulu programların yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)