Yavrusuna köpeklerin saldırtıldığı eşek kurtarıldı!

Ankara'nın Haymana ilçesinde Berat Kaya'nın köpeklerini saldırttığı anne eşek kurtarıldı. Sıpa ise kan kaybından öldü.

YAŞAM 05.05.2020, 15:46 05.05.2020, 15:50
Yavrusuna köpeklerin saldırtıldığı eşek kurtarıldı!

Ankara'nın Haymana ilçesine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Boğazkaya Mahallesi'nde ikamet eden Berat Kaya, Sırrı Aydın'a ait olan eşek ile sıpasını gördü. 24 yaşındaki Berat Kaya, yanında bulunan ve kendisine ait olan iki çoban köpeğini, sıpaya saldırttı. Çoban köpeklerinin saldırıp yere düşürdüğü sıpa telef oldu. Berat Kaya ise bu anların görüntüsünü kaydederek, sosyal medya hesabında paylaştı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcileri, sosyal medya platformlarında yayılan görüntülerin ardından harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün desteğiyle operasyon düzenlendi. Anne eşek köyde bulunarak kurtarılırken, yavrusu sıpanın kan kaybından öldüğü tespit edildi. 

Haymana ilçesinden nakil aracıyla Bursa'daki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne doğru yola çıkan anne eşek, ilk tedavisinin ardından yaşamını çiftlikte geçirecek.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yardım ve destekleri dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

Diğer yandan, köpekleri anne eşek ile sıpaya saldırtan şüpheli Berat Kaya dün tekrar gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 

Yorumlar (1)
By sinirli 13 ay önce
Allah belasini versin esege kurban olll kopekk