Yavruları ölen kedi, annelerini kaybeden yavrulara kucak açtı

Kastamonu'da yavruları ölen kedi, annelerini yitiren 10 günlük yavrulara kucak açtı.

YAŞAM 13.07.2021, 01:04
Yavruları ölen kedi, annelerini kaybeden yavrulara kucak açtı

Bir evin kömürlüğünde bulunan yeni doğmuş 5 yavrunun annelerinin birkaç gündür yanlarına gelmemesi üzerine çevredekiler, Hayvan Hakları Federasyonu'ndan Ayten Kökgöz'e haber verdi.

Kökgöz, sokak hayvanları için oluşturulan Patiköy'ün kurucusu Hülya Balcı ile birlikte yavrulara sahip çıktı.

Kendi yavruları yerine koydu

Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde yavrularını kaybeden bir anne kedi olduğunu öğrenen Kökgöz ve Balcı, yavruları anne kedinin yanına nakletti. Bakımevindeki anne kedi, yavruları adeta kendi yavrularının yerine koydu.

Anne kedi ve yavruları Patiköy'e getiren Balcı, yavrular büyüyene dek hayvanlara burada bakacak.

Balcı, basın mensuplarına, kendi olanakları ve yardımseverlerin desteğiyle oluşturduğu Patiköy'de ampute kedi ve köpeklerin yaşadığını dile getirdi.

"Hemen patisini uzattı"

Patiköy'ün yeni sakinlerinin yavrular ve süt anneleri olduğunu ifade eden Balcı, "Yavruların annesine köpekler saldırmış ya da araç çarpmış olabilir. Bu süreçte insanlar kendi olanaklarıyla bakmaya çalışmış fakat yavruların 2 saatte bir tuvalet yapması, sıcak bir ortamda bulunması, aynı zamanda anne sıcaklığı için su torbası gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yurttaşların yavrulara bakmakta zorlanınca çözüm aradığını kaydeden Balcı, "Yavruları gidip teslim aldık. Kastamonu Belediyesi Bakımevi'nde 4 bebeğini yitirmiş bir anne olduğunu öğrendik. Kabul edip etmeyeceği denemeye karar verdik. Anne, seslerini duyduğu an kafesten patisini uzatarak yavruları istedi." dedi.

"İnsanların öğrenmesi gereken sayısız güzellik var"

Anne kedinin yavrularla yakından ilgilendiğine işaret eden Balcı, şu ifadeleri kullandı:

"Annenin yavruları, öksüzlerin de annesi yok. Birbirlerine kavuşturduk. Anne büyük bir sabırsızlıkla bebekleri altına aldı, yaladı, sarıldı. Sanki kendi bebekleriymiş gibi sevdi. Bebekler de anneye uyum sağladı. Bu manzarayı ilk kez görmüyorum. Anne bebekleri bir güzel emziriyor, bebekler de sıcak sütü içip uykuya dalıyor. İnsanların bu hayvanlardan öğrenmesi gereken sayısız güzellik var. Hayvanlara düşmanlık artık bitsin. Beslemeseniz de besleyene saygı duyulmalı."

Yorumlar (0)