Yavru kuzu çocukları gibi oldu

Tokat’ta emekli bir çift, evde adeta bir bebek gibi baktıkları yavru kuzuyla hayatlarına neşe katıyor.

YAŞAM 15.12.2019, 12:03
Yavru kuzu çocukları gibi oldu

İstanbul’da 30 yıl çalışıp ardından emekli olarak memleketleri Tokat’a yerleşen Esin (51) ve İbrahim (59) Kar çiftinin 2 oğlundan Sadık Kar (30) geçtiğimiz yıl yaşamını yitirdi. Büyük üzüntü yaşayan aile köylerinde defnettikleri oğullarının mezarını buldukları her fırsatta ziyaret etmeye başladı. Birkaç ay önce yaptıkları ziyaret sonrasında köylerine giden aile bir sürprizle karşılaştı. Bir akrabalarının yeni doğan ikiz kuzusu vardı. Bu kuzular anneleri tarafından tam beslenemediği için sahipleri Kar ailesine yavru kuzulardan birine bakmaları için onlara kuzuyu hediye etti. Yeşilırmak Mahallesi'ndeki evlerine yavru kuzu ile dönen aile kaldıkları apartman dairesinde onunla birlikte yaşamaya başladı. 

Yaşadıkları evlat acısını bir nebze olsun dindirmeye çalışan çift, yavru kuzuya tıpkı bir bebek gibi özenle bakıyor. Altı bezlenen, biberonla süt içen ve bir koli içerisinde uyuyan kuzucuk sabahın ilk ışıkları ile birlikte günün yarısını evde yarısını çarşıda geçiriyor. Yaşlı adam çarşıya çıkarken kuzusunu yanından ayırmıyor. Yolda sahibinin peşini bırakmadan yürüyen sevimli kuzu ise görenleri gülümsetiyor.

“Herkes fotoğraf çekiliyor”

Kucağından indirmediği kuzuya gözü gibi bakan Esin Kar, Sürmeli ile günlerinin çok keyifli geçtiğini anlatarak, “Beraber gezmeye gidiyoruz, çarşıya birlikte çıkıyoruz. Peşimizde koşuyor. Yorulunca kucağımıza alıyoruz. Dedesiyle çok geziyor. Aynı çocuğumuz gibi oldu. Oğlumun terzi dükkânı var. Birlikte dükkânı açıyorlar. Oradan da kahveye gidiyorlar. Orada herkes Sürmeli ile fotoğraf çekiliyormuş. Sonra eve geliyor, burada sütünü içiriyoruz. Sonra tekrar gezmeye gidiyorlar.” dedi.

"İnsanın canı satılır mı?"

Sürmeli'nin mahallenin de maskotu hâline geldiğini vurgulayan Kar, “Yolda gören herkes çok seviyor. Bana sat diyenler oluyor. İnsanın canı satılır mı? O bize can oluyor, neşe kaynağı oluyor. Evimizin arkasında bahçe var, odunluğumuz var. Gittiği yere kadar besleyeceğiz. Ev içerisinde bezliyorum. Sürmeli'yi bebek şampuanıyla yıkıyorum.” şeklinde konuştu.

"Önce bakamayız diye düşündük"

İbrahim Kar da köyde akrabalarının ikiz yavrulayan koyununun bu kuzuyu doyuramadığını ve kendilerine hediye etmek istediğini söylemesi üzerine kuzuyu alıp eve getirdiklerini ve adeta bir bebek gibi bakımını üstlendiklerini söyledi. Kar, “Önce evde bakamayız diye düşündük. Ama ‘rahatsız etmez sizi’ dediler. Aldık getirdik. Birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Bakkala, kahveye, çarşıya gidiyoruz. Gören herkes çok seviyor. Fotoğraf çekilmek istiyor. Ben çok mutluyum Sürmeli ile. Tıpkı bizim çocuğumuz gibi. Kahveye gidiyoruz. Orada bile geliyor kucağıma oturuyor.” dedi.

Yorumlar (0)