Yavru boz ayılar Güçlü ve İnci, Tarsus Doğa Parkı'nın neşesi oldu

Tarsus Doğa Parkı'nda dünyaya gözlerini açan iki boz ayı, yaşam alanlarında bulunan havuza girerek renkli görüntüler oluşturuyor.

YAŞAM 17.05.2021, 00:05 17.05.2021, 00:13
Yavru boz ayılar Güçlü ve İnci, Tarsus Doğa Parkı'nın neşesi oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı'nda boz ayıların sayısı, iki yavrunun daha dünyaya gelmesiyle arttı.

Sevimli yavrulara özenle bakılıyor

Biri dişi olan 'Güçlü' ve 'İnci' ismi verilen 4 aylık boz ayılar, kendileri için özel olarak oluşturulan yaşam alanında veteriner hekim ve park personelleri tarafından özenle büyütülüyor.

Neşe kaynağı oldular

Tarsus Doğa Parkı'nın neşesi haline gelen sevimli yavrular, yaşam alanlarındaki havuza girerek renkli görüntüler oluşmasına sebep oluyorlar.

Açıklamada yorumlarına yer verilen Tarsus Doğa Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, 'Güçlü' ve 'İnci'nin genel sağlık durumlarının çok iyi olduğunu dile getirdi.

Keyifleri yerinde

Boz ayılara gerekli vitamin takviyelerinin ve aşıların yapıldığını ifade eden Çevirgenoğlu, "Annelerinden ayıralı yaklaşık olarak bir ay oldu. Bir sonraki süreçte kendileriyle biz ilgileneceğiz. An itibarıyla meyve, sebze ve kanatlı ürünlerle besleniyorlar. Doğal yaşam alanlarına uygun bir şekilde ortam hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Dengeli ve düzenli bir şekilde besleniyorlar. Ortam refahları çok iyi seviyede." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)