Yaşlılar polisi çıldırttı

Gençler onlar için evden dışarı çıkmazken, Covid-19 salgınında en yüksek risk grubu olan yaşlılar adeta koronavirüse meydan okuyor. Evinde oturmama konusunda inat eden yaşlılar, polisin uyarısına bile tepki gösteriyor.

YAŞAM 22.03.2020, 10:41
Yaşlılar polisi çıldırttı

Adana'da yeni tip koronavirüs (Covid-19 sebebiyle sokağa çıkması yasaklanan fakat parklarda toplanan 65 yaş üstü vatandaşlar polis tarafından uyarılarak evlerine gönderildi. Yaşlıların güneş altında keyif yaptıkları parkta tek bir gencin bulunmaması ibretlikti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması dün geceden itibaren yasaklandı.

Bugün sabahın erken saatlerinde yaşlı vatandaşlar yasağa inat parklara akın etmeye başladı.

Polis tarafından kimlik kontrolü yapıldıktan sonra uyarılan yaşlı vatandaşlar evlerine gönderilmek istendi. Kendilerine nazik davranan polisin nezaketini suistimal eden ve sabrını zorlayan yaşlılar, evlerine gitmemek için kırk dereden kırk su getirdiler.

Bekar olduğunu söyleyen ve ismini açıklamayan bir vatandaş, “Kahvaltı yapmak için dışarıya çıkmıştım. Evde sadece pirzola var, sabah sabah pirzola yenir mi” dedi.

İnönü Parkı'nda polis tarafından uyarılan bir başka vatandaş ise, “Yakınlarda bir otelde kalıyorum. Ancak otel yöneticileri sadece geceleri kalmama izin veriyor, gidecek yerim yok” dedi. Polis ekipleri daha sonra yaşlı adamı kaldığı otele götürerek otel yöneticileriyle görüştü.

Polis parka gelen herkesin tek tek kimliğini kontrol edip 65 yaş üstü olan vatandaşları geri gönderdi. Polisle yaşlılar arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

Yorumlar (0)